»V Novem mestu oprostijo vse, ne pa to, da se ne boriš ali pa da ne daš svoj maksimum!«

Rubrika: ABA Liga

Košarkarji novomeške Krke bodo leto začeli s tekmo proti Cedeviti Olimpiji, slovenski derbi bo na sporedu jutri, v nedeljo, ob 17. uri. Igra se v Novem mestu. Ljubljančani so po prvi polovici lige peti na lestvici. Imajo osem zmag, pet več od Krkašev, ki so na 13. mestu. Prvo medsebojno tekmo so konec septembra prepričljivo dobili. Bilo je 88:56, Olimpija je v tej sezoni vzela tudi superpokal. Moštvi sta v ABA ligi od združitve zagrebške Cedevite z Olimpijo odigrali štiri tekme v ABA ligi, v vseh pa so bili boljši Ljubljančani.

Zmaji prihajajo na derbi na Dolenjsko na krilih zmag v Valenciji in Zagrebu proti Ciboni, krkaši so v sredo gostovali prit Zlatorogu, zmagali, a ostali brez dveh košarkarjev Andreja Stavrova (domači košarkar mu je padel na gleženj) in Luka Medveda (ob posredovanju v obrambi ga je zadel domači košarkar v glavo).

Krka ima v regionalni ligi serijo sedmih zaporedni porazov.

Liga AdmiralBet ABA, 14. krog, 2.1.
Krka – Cedevita Olimpija (17.00)

»Tekma s Cedevito Olimpijo je prva naša v novem letu. Čaka nas sigurno močna ekipa Olimpije, ena močnejših v zadnjih letih. Imeli so določene kadrovske sprememba. Pripeljali so odličnega organizatorja igre Ferrella in nekdanjega reprezentanta Omića in s tem dodatno okrepili svoje vrste. Njihova rezultatska krivulja je tako v Evropi kot v AdmiralBet ABA ligi strmo vzpenja, tako da nas čaka ekipa, ki je trenutno v zelo dobrem ritmu. Mi smo, kar se tiče ABA lige, v velikih težavah, saj smo izgubili veliko tekem zapored. Upam, da se bomo s psihološkega vidika dvignili, dali svoj maksimum in da pokazali najboljše kar v dani situaciji zmoremo, saj igramo na domačem terenu. Časa za počitek ni, trenirali bomo ves čas, tudi čez novo leto, tako da se bomo kar najbolje pripravili na to tekmo. Igramo doma, pričakujem veliko gledalcev, veliko navijačev. Zavedati se moramo, da ti navijači in gledalci v Novem mestu oprostijo vse, ne pa to, da se ne boriš ali pa da ne daš svoj maksimum. Oprostijo ti niti porazov proti Olimpiji. Za našo sredino, naše občinstvo so tekme proti Olimpiji en ključnih in prestižnih tekem sezone,« trener Dalibor Damjanović o pomenu tekme za krkaše.

»Čaka nas ponovno težka tekma, tokrat z Olimpijo, ki je v zadnjem času spremenila postavo. Nekaj igralcev je odšlo, nekaj novih pa prišlo. Vidi se, da napredujejo v igri in imajo v zadnjem obdobju tudi boljše rezultate. Na drugi strani mi želimo prekiniti niz porazov v AdmiralBet ABA ligi. Naredili bomo vse, da se čim bolje pripravimo. Upam, da bo čim večje število igralcev na razpolago trenerju in da damo vse od sebe, potem pa bomo videli, kaj nam bo to na koncu prineslo,« pa dodaja kapetan Luka Lapornik.

Sponzor nedeljske tekme v Novem mestu je podjetje ZAVAS. Na tekmi pa bodo domači organizatorji izvedli tudi nagradno igro Triglav met za 5000 evrov, kjer bo eden od navijačev, gledalcev imel priložnost, da z metom s sredine pride do nagrade 5000 evrov.

Sodila bo sodniška trojka Mario Majkić, Marko Juras, Nermin Nikšić.