V Novem mestu mu bodo pomagale tudi ameriške izkušnje

v rubriki
Mlajše selekcije
s kategorijo
Novice
.

V Košarkarskem klubu Krka precej pozornosti namenjajo delu z mladimi. Mladinski pogon je doživel pred novo sezono nekaj sprememb. Ob teh strateških potezah je mladinski pogon dobil novega vodjo – to je postal 25-letni Domen Zevnik, ki v klubu začenja svojo tretjo sezono. V preteklosti je vodil ekipi fantov U17 in U15B, bil je tudi vodja klubskega pionirskega pogona, v minulih tednih tudi selektor  slovenske reprezentance fantov U15.

Velik korak naprej

„S trenerstvom sem začel v Krškem,“ pove Domen, ki je pred dvema letoma prišel v Novo mesto. „Krka je velik klub, prihod v Novo mesto pa zame velik korak naprej. Imenovanje za vodjo mladinskega pogona je priznanje in hkrati velika odgovornost. Vse skupaj pa je začinjeno z jasno željo – narediti nekaj več, na vseh segmentnih dela v mladinskem pogonu pa narediti korak ali dva naprej,“ Zevnik uvodoma strne svoje misli. Ne pozabi omeniti Leona Stipaničeva, od katerega se je Domen veliko naučil, odkar je v Novem mestu.

„Trenerji opravljamo izredno pomembno vlogo. Tudi v mlajših selekcijah, kjer je poleg košarkarskega razvoja treba še toliko več pozornosti nameniti osebnostnem razvoju mladih košarkarjev. Ves čas razmišljaš, kako bi naredil ekipo boljšo in pomagal igralcem, ob tem pa bi jim rad povedal tudi to, da ne smejo pozabiti na šolo, t.j. celosten razvoj osebnosti,“ poudari sogovornik.

Prihaja vrhunski strokovnjak Rok Deržanič 

„Dela ne manjka, veselim se, rad delam. Predvsem pa si želim, da dvignemo nivo kakovosti še višje, predvsem pa, da povečamo število otrok in približamo klub okolju, družinam, otrokom. Da vsi čutijo to zgodbo in se v njej najdejo. Tako ali drugače,“ je jasen Zevnik, ki rad pove, da zmaguje ekipa, ne posameznik, zato želi, da so naloge (in temu primerna odgovornost) jasno postavljene in določene. „Tudi zato imamo veliko srečo, da se v delo mladinskega pogona KK Krka vključuje izvrstni kondicijski trener Rok Deržanič, ki je pred časom sodeloval tudi s hrvaško atletsko šampionko Blanko Vlašić. Rok ima obilo znanja, ki ga bo z največjim veseljem prenašal na mlade in jim nudil optimalne pogoje za razvoj,“ se Zevnik veseli sodelovanja z Deržaničem, ki je znanje nabiral tudi v Združenih državah Amerike.

Sodelovanje z ostalimi klubi

Domen si bo tudi v prihodnje prizadeval, da bo še okrepil sodelovanje s klubi v regiji. „Želim si, da imamo z vsemi košarkarskimi sredinami dobre in korektne odnose,“ še doda Zevnik, ki bo v prihodnjih dneh razkril trenersko sestavo, ki bo pozorno in strokovno bdela nad mladimi selekcijami v mladinskem pogonu KK Krka.

Zevnik je bil svoj čas košarkar, ki je kariero začel v KK Krško pri trenerju Sinišu Mesiču. Zadnje leto pionirskega staža je bil član Slovana, potem pa v igri za selitev v zagrebško Cibono, kamor ga je vabil trener Danko Miholić (danes opravlja delo skavta v Ligi NBA za ekipo Atlante). Vmes se je Domen odločil, da pri štirinajstih letih odide v Združene države Amerike, kjer je sklenil srednjo šolo, šolal pa se je na dveh koncih (na prvi srednji šoli je bil v njegovi ekipi tudi Scottie Wilbekin). Leta 2013 je sklenil srednjo šolo. Čakal ga je podpis pogodbe za univerzo, a si je poškodoval koleno. Leto in pol je okreval doma, košarko pa je igral še v domžalski Lastovki, kjer pa si je še drugič poškodoval koleno. Že prej se je spogledoval s trenerstvom (pri prvih korakih mu je pomagal Dejan Gašparin), s katerim je začel v matičnem klubu v Krškem.