V NBA na voljo tudi prosti igralci, Miami po Gogija kar v Ljubljano

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Danes se v ligi NBA odpira še trg za igralce, ki jim je v prejšnji pogodbi potekla pogodba, oziroma se za podaljšanje niso odločili bodisi igralci ali klubi. Po ponedeljku, ko so lahko klubi med sabo začeli menjati igralce z obstoječo pogodbo, in sredi, ko je bil na sporedu NBA nabor, je to še tretji pomemben datum v tem tednu.

Tako kot sam nabor tudi trg prostih igralcev vsaj na papirju nima res tistih največjih zvezdnikov v ligi, vendar kot smo bili priča že  večkrat v zadnjem času, to niti slučajno ne pomeni, da ne bomo priča podpisom in prestopom velikih imen.

Je pa med največjimi zvezdniki tokratne tržnice vsekakor Goran Dragić, ki mu je potekla pogodba z moštvom Miami Heat po letošnji sezoni. Gogi po eni najboljših sezon v svoji NBA karieri ne skriva želje, da bi kariero nadaljeval v Miamiju, to pa si želijo tudi pri moštvu s Floride. V ta namen so zlatemu kapetanu slovenske reprezentance iz leta 2017 v klubu pripravili posebno presenečenje kar tukaj, v Sloveniji – od včeraj ga namreč nagovarjajo, naj ostane pri njih, kar iz plakatnih mest v Gogijevem domačem mestu Ljubljani!

 

Kako uspešna bo ‘snubitev’ Gorana Dragića, bo verjetno znano relativno hitro, bo pa imel na voljo kar nekaj možnosti. Mu pa lahko v trenutnih razmerah na trgu, ko nima prav veliko ekip na razpolago veliko prostora, prav Miami vsaj za naslednjo sezono ponudi največ – glede na trenutno strukturo proračuna in njegov status v klubu (kjer lahko klubi izkoristi ‘Birdove pravice‘, ker je Gogi že toliko let v klubu) po poročanju ameriških medijev ponudi dobrih 19 milijonov dolarjev za naslednjo sezono.

Od ostalih zvezdnikov, ki so prosti igralcev, je vsaj na papirju največje ime Anthony Davis, za katerega pa praktično nihče ne pričakuje, da bi zapustil vrste prvakov. Poleg njega so na seznamu najbolj zaželenih prostih igralcev še Fred VanVleet (Toronto), Brandon Ingram (New Orleans), Montrezl Harrell (LA Clippers) in Gordon Hayward (Boston).

Od prostih igralcev je na seznamu tudi Bogdan Bogdanović, za katerega s(m)o mediji že poročali, da je okrepil vrste Milwaukeeja, vendar je prišlo do zapletov – navkljub dogovoru med kluboma do prestopa namreč še ni prišlo, tako da bo Bogdanović vseeno preskusil trg, liga NBA pa je že napovedala preiskavo spodletele menjave.