V Mariboru kvartet za pokalni naslov, v nedeljo mini pokal deklet

s kategorijo
Novice
.

Zaključni turnir pokalnega tekmovanja za članice bo na sporedu v soboto 9. in nedeljo 10. marca v dvorani Tabor v Mariboru. Polfinale in finale Pokala Članic si bo moč ogledati v neposrednem prenosu na Šport TV. Prav tako bo v sklopu turnirja odigran tudi Mini pokal deklet, tekmi za 3. mesto in 1. mesto pa bosta odigrani v nedeljo 10. marca.

28. izvedba ženskega pokalnega tekmovanja, v katerem je sodelovalo 11 ekip, se bo letos odvil v Mariboru. Vstop je prost.

POKAL ČLANIC

Dvorana Tabor Maribor
POLFINALE

Sobota, 9. marec, ob 15:30 – prenos na Šport TV
MARIBOR : AKSON ILIRIJA

V prvi polfinalni tekmi se bo gostiteljica turnirja pomerila z ekipo Akson Ilirije. Mariborčanke so si polfinale priigrale z zmagama proti Pomurju, Ilirijanke pa so si v prvi tekmi proti Jasmin Sport Ledita priigrale visoko prednost in si tako kljub porazu na drugi tekmi zagotovile napredovanje.

Žiga Ravnikar, trener Maribora:
”Kot gostitelji finalnega turnirja bomo dali vse, da se prikažemo v najboljši luči. Dejstvo je, da na finalnih turnirjih odloča ena tekma, ki pušča veliko prostora za presenečenja. Na ekipo Ilirije, ki je naš nasprotnik v polfinalu, se bomo maksimalno pripravili. Želim si, da ujamemo tudi pravo dnevno formo. Motiv in želja po zmagi ne bi smela biti vprašljiva.”

Kapetanka ekipe, Merisa Dautović:
”Čestitam vsem ekipam za uvrstitev na final4. Vsekakor je Ilirija favorizirana ekipa, ki je močna v napadu in agresivna v obrambi. Če bomo na igrišču pokazale ekipni duh, bo s tem prišel tudi dober rezultat. Čeprav smo mlada ekipa, verjamem, da se bomo na domačem terenu pokazale v najboljši luči. Vabim gledalce, da nas pridejo spodbujat v čim večjem številu.”

Alen Ploj, trener Akson Ilirije:
”Čestitke vsem ekipam za uvrstitev na finalni turnir ter posebej tudi naši ekipi u13, ki bo v nedeljo igrala finale mini pokala. V polfinalu nam je žreb namenil ekipo Maribora. Vsi skupaj se zavedamo, da bomo morali odigrati borbeno, ekipno ter z veliko energije, če želimo biti uspešni in se z morebitno zmago uvrstiti v finale letošnjega pokalnega tekmovanja, kar bi bil za naš klub res izreden uspeh.”Verjamem, da bomo v Mariboru spremljali lepe košarkarske predstave ter da bo vzdušje super.”

Kapetanka ekipe, Ela Mičunović:
”Čestitke vsem ekipam za uvrstitev na finalni turnir. Na polfinalno tekmo smo dobro pripravljeni, nasprotno ekipo poznamo in vemo od kje nam pretijo največje nevarnosti. Vsekakor pa bo Maribor na domačem terenu zahteven nasprotnik.”

Sobota, 9. marec, ob 18:30 – prenos na Šport TV
CINKARNA CELJE : TRIGLAV

Finale pred finalom se obeta v drugi tekmi dneva. Aktualne pokalne prvakinje, ŽKK Triglav, se bodo tokrat že v polfinalu pomerile z državnimi prvakinjami iz Celja. Dvoboj ekip je v odločilnih tekmah na finalnih turnirjih moč spremljati zadnjih pet sezon in zanimivo bo videti, katera ekipa si bo letos priigrala finale. Kranjčanke so bile v predtekmovanju dvakrat boljše od Ježice, Celjanke pa od Konjic.

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
“Pokal je specifično tekmovanje, kjer so mogoča presenečenja. Vendar pa mi smo maksimalno osredotočeni na omenjeno tekmovanje z jasnim ciljem, da pokal, ki ga je v pretekli sezoni osvojil Triglav, znova pripeljemo v Celje. Zavedamo se, da bomo morali biti na najvišjem nivoju. Ekipa je zdrava, formo stopnjujemo iz tedna v teden in verjamem, da bomo v Mariboru naredili tisto kar si vsi zelo želimo.”

Kapetanka ekipe, Larisa Ocvirk:
“Pokalno tekmovanje pričakujemo v odličnem vzdušju. Za nami so dobre predstave, ko formo pospešeno stopnjujemo ter odštevamo do najbolj pomembnih tekem v sezoni. Neznank pred polfinalnim obračunom s Triglavom ni, potem ko se dobro poznamo. S soigralkami bomo naredile vse, da sprva preskočimo polfinalno oviro, zatem finalno ter se razveselimo želenega pokalnega naslova. Smo maksimalno osredotočene na cilj, v želji, da nas naši privrženci podprejo tudi na dvodnevnem dogajanju v Mariboru.”

Ernest Novak, trener Triglava:
”V polfinalu igramo proti ekipi, ki je v zadnjem času v odlični formi. Z razlogom so zelo samozavestni, saj so dobili pomembne tekme v regionalni ligi in povsem nadigrali svoje nasprotnice. Vemo, na kakšen način lahko igramo proti njim zato bo potrebo odigrati samozavestno in verjeti v to, kar se dogovorimo.

FINALE

Nedelja, 10. marec, ob 13:00
FINALE POKALA ČLANIC (zmagovalni ekipi polfinala) – prenos na Šport TV

MINI POKAL DEKLET 
Nedelja, 10. marec

Tekma za 3. mesto/ 9:00 Maribor vijola : Janina
Tekma za 1. mesto/ 10:15 Akson Ilirija A : Cerknica