V Ljubljani ostaja tudi Mikael Hopkins

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarski klub Cedevita Olimpija se je z ameriškim krilnim centrom Mikaelom Hopkinsom uspel dogovoriti o podaljšanju pogodbe za prihajajoči dve tekmovalni sezoni.

V Ljubljani ostaja še eden izmed nosilcev moštva Cedevite Olimpije iz tekmovalne sezone 2019/20. Ameriški krilni center Mikael Hopkins, ki se je v slovensko prestolnico preselil lansko poletje, je s klubom iz Stožic podpisal novo dveletno pogodbo. Ljubljenec ljubljanskega občinstva bo tako še naprej navduševal navijače v Areni Stožice!

Mikael Hopkins je v sezoni 2019/20 zaigral na 21 tekmah Lige ABA, 10 tekmah 7Days EuroCupa, štirih tekmah Pokala Spar in dveh tekmah Lige Nova KBM za prvaka. V slovenskem državnem prvenstvu je na dveh tekmah v povprečju beležil 18,5 točke in 5,0 skoke, v slovenskem pokalnem tekmovanju pa 11,0 točke, 7,8 skoke, 3,0 podaje in 1,3 pridobljene žoge.

Na regionalni sceni je v 21,0 minutah igre v povprečju dosegal 9,2 točki, 4,7 skoke, 0,6 podaje in 0,9 blokade na obračun, v Evropskem pokalu pa 8,3 točke, 3,6 skoke in 0,6 blokade na tekmo v 19,1 minute, ki jih je preživel na parketu.

Svojo najboljšo predstavo sezone je Hopkins prikazal na drugi četrtfinalni tekmi Pokala Spar s Šenčurjem, ko je na Kodeljevem 17 točkam dodal osem skokov, štiri podaje in eno pridobljeno žogo.

V Združenih državah Amerike je Mikael Hopkins obiskoval srednjo šolo DeMatha ter elitni kolidž Georgetown. Za slednjega je v štirih sezonah zaigral na 128 tekmah in v povprečju dosegal 4,9 točke in 3,8 skoka na tekmo. Mednarodno kariero je začel pri turškem Istanbulu, po eni sezoni igranja v Carigradu pa se je za dve sezoni preselil v Samsun.

Evropski košarkarski javnosti je Mikael Hopkins postal znan v tekmovalni sezoni 2018/19, v kateri je nosil dres bolgarskega Balkana. Hopkinsove dobre predstave so mu prislužile nagrado za najboljšega krilnega košarkarja v Fibinem Europe Cupu, bil pa je tudi največji razlog, da se je Balkanu uspelo prebiti v končnico tega evropskega tekmovanja. Hopkins je v povprečju dosegal 14,7 točke, 8,3 skoke, 2,4 podaje in 2,1 blokade na tekmo, s tem izkupičkom pa je bil tudi najboljši bloker tekmovanja. Z valorizacijskim indeksom 19,4 je bil tretji najboljši v tej statistični kategoriji, hkrati pa je bil četrti najboljši skakalec tekmovanja.

Davor Užbinec, direktor KK Cedevita Olimpija:
»S podaljšanjem pogodbe z Mikaelom Hopkinsom nadaljujemo idejo, ki smo jo predstavili že prejšnje poletje. Mikael je bil eden od članov jedra Cedevite Olimpije in zadovoljni smo, da bo še naprej del našega moštva. Gre za izredno nadarjenega košarkarja in osebo s pozitivnim značajem, ki se v sistemu glavnega trenerja Jurice Golemca zelo dobro znajde. Vsi skupaj komaj čakamo, da ga znova vidimo na parketu.«

Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija:
»Mikael Hopkins je v svoji prvi sezoni v dresu Cedevite Olimpije dokazal, da gre za izrednega košarkarja in odlično osebo. V našem okolju lahko še precej napreduje in hkrati pomaga našemu moštvu, zato smo zelo veseli, da je to tudi sam prepoznal. Že v minuli sezoni je Hopkins skokovito napredoval, pokazal, da se lahko nanj računa tudi v prihodnje, in verjamemo, da bo že v sezoni, ki je pred nami, pokazal svoj celoten potencial.«

Mikael Hopkins, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Zelo zadovoljen sem, da bom dres Cedevite Olimpije nosil še prihodnji dve sezoni. Pred nami je nova tekmovalna sezona, polna zahtevnih preizkušenj. Komaj čakam, da se s soigralci znova zberemo, in začnemo delati.«