V Ljubljani konec UKL Lige, Jamnik in Ličen MVP-ja, zlato za FŠ in EF

Rubrika: Nižje slovenske lige

S finalnimi tekmami se je uspešno končalo tekmovanje v SPALDING UKL 2021/22. Zmagovalke lige so postale študentke s Fakultete za šport v ženski konkurenci in študenti z Ekonomske fakultete v moški konkurenci. Za najkoristnejšo igralko celotnega tekmovanja je bila v ženski konkurenci izbrana Eva Jamnik s Fakultete za šport, v moški konkurenci pa Jure Ličen z Ekonomske fakultete.

Tekma za tretje mesto (ženske) – 25.04.2022
Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo/Fakulteta za upravo – FILOZOFSKA FAKULTETA  38:56
FKKT/FU: Vrečer 18, Mrđa Podčedenšek 8, Pervanja 5, Čeh 3, Polajnar in Šafranko 2
FF: Belak 18,  Meserko 10, Melinc in Ronsin 9, Kaplja 5, Jazbinšek 3, Zupanc 2.

Tekma vredna malega finala. Prvo četrtino so dobile »filozofinje« s tremi, polčas pa z desetimi točkami razlike v svojo korist. V drugem polčasu so študentke s FKKT/FU zaigrale na vse ali nič, vendar na koncu se je izkazalo, da je bila prednost »filozofinj« ob polčasu previsoka ovira za študentke s FKKT/FU. Tako so študentke s FF zasluženo prišle do bronastih medalj, študentkam s FKKT/FU pa gre čestitke za požrtvovalno igro in na koncu za osvojeno četrto mesto.

Tekma za tretje mesto (moški) – 25.04.2022
FAKULTETA ZA ELEKTROTEHNIKO – Fakulteta za strojništvo 66:62
FE: Čagalj 27, Kramberger 16, Drenik 11, Obelščak 8, Jurak in Černe 2
FS: Karakatič Potočnik 16, Glas in Jogan 13, Krošelj 12, Meze 6, Tacer 2.

Tudi v moški konkurenci tekma vredna malega finala. »Elektrotehniki« so začeli udarno in danes oslabljenim »strojnikom« v prvi četrtini pobegnili za 12 točk. V drugi četrtini so se študentje s FS uspeli vrniti z uspešnimi meti za tri točke, tako da so na odmor odšli le s tremi točkami zaostanka. V tretji četrtini se je odvijala obojestransko učinkovita igra, prednost »elektrotehnikov« pa je bilo po tem delu igre 6 točk. Tako smo v zadnji četrtini videli borbo za vsako žogo z obeh strani, v napeti končnici pa so bili uspešnejši študentje s FE, ki so na koncu zmagali in zasluženo osvojili bronaste medalje. Študentom s FS pa čestitamo za uspešno sezono. 

Finale (ženske) – 25.04.2022
Medicinska fakulteta – FAKULTETA ZA ŠPORT 36:40
MF: Andolšek 13, Lapajne 12, Papič 7, Bujanović 4
FSP: Nikolič 11, Lavrič 10, Jamnik 7, Klobučar 6, Kračun 4 in Žalec 2.

Dočakali smo tudi letošnji finale – v ženski konkurenci. Ekipi sta se srečali že v ligaškem delu tekmovanja, kjer so bile »medicinke« za malenkost boljši nasprotnik, vendar finale se vedno začenja z ničle. »Medicinke« so prvo četrtino dobile s 3 točkami razlike, »športnice« pa so do polčasa rezultat znižale na točko zaostanka. Tudi tretji del je potekal v izenačeni igri, tako da se je odločitev obetala v zadnji četrtini, v kateri pa so »športnice« imele danes več znanja in tudi športne sreče in v napeti končnici z nekaj odločilnimi koši prišle do naslova. Čestitke velja tudi študentkam z MF za odlično predstavo v finalu.

Finale (moški) – 25.04.2022
EKONOMSKA FAKULTETA : Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo 73:54
EF: Ličen in Groznik 15, Rožanc, Pavliha in Čibej 9, Ribič 6, Hudohmet 4, Tolimir 3, Gaberšček 2, Stropnik 1
FGG: Klobčar 20, Kužnik 18, Loboda in Goršek 6, Hrabrič 4.

V zadnjem dejanju letošnjega tekmovanja smo videli dve odlični ekipi. V prvi četrtini so bili »ekonomisti« prepričljivejši  v vseh elementih košarkarske igre in ta del dobili s 14 točkami razlike. Nadaljevanje je postreglo z izenačeno igro, tako da je bilo ob polčasu 16 točk prednosti v korist študentov z EF. V drugem polčasu smo gledali taktičen in izenačen boj, »gradbeniki« so sicer poskušali vse, vendar »ekonomisti« so odbijali vse njihove napade in vseskozi ohranjali dvomestno prednost. V zadnjih minutah srečanja pa so študentje z EF popolnoma razorožili svojega tekmeca in na koncu visoko zmagali in na tak način zasluženo osvojili naslov letošnjega tekmovanja. Priznanje gre tudi študentom s FGG za izjemno sezono.

Končni vrstni red (ženske) – nosilke medalj

  1. Fakulteta za šport
  2. Medicinska fakulteta
  3. Filozofska fakulteta

Končni vrstni red (moški) – nosilci medalj

  1. Ekonomska fakulteta
  2. Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
  3. Fakulteta za elektrotehniko

Najkoristnejša igralka (MVP) SPALDING UKL 2021/22: Eva Jamnik (FSP)
Najkoristnejši igralec (MVP) SPALDING UKL 2021/22: Jure Ličen (EF)

Vse podrobnejše informacije lahko dobite na URADNI SPLETNI STRANI.

Poleg spletne strani lahko vse podrobnejše informacije dobite prek sledečih komunikacijskih kanalov na sledečih povezavah:

Facebook

Instagram

Foto: Unisport – Športna zveza Univerze v Ljubljani