V LJUBLJANI: Fižuleto in Kalezič za prepričljivo zmago

v rubriki
Študentska liga
s kategorijo
Novice
.

Sinoči se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2016/17 in sicer smo videli tekme v ženski skupini B ter v moških skupinah E in F. Kot zanimivost velja omeniti, da sta včeraj kar dve tekmi odločali, kateri ekipi se bosta borili za medalje.

V študentski ligi (foto: Matej Pušnik)

Liga Splading UKL 2016/2017:

Skupina B (ženske):

EKONOMSKA FAKULTETA – Biotehniška fakulteta 42:19
(Pušenjak 13, Klavžar 7, Mičunović 6; Brenken 13, Šarlah 3, Stergar 2)

Tekma je odločala o uvrstitvi v polfinale letošnjega tekmovanja. »Ekonomistke« so tokrat prišle v popolni zasedbi in takoj pokazale kdo je gospodar na igrišču. Skozi celotno srečanje so prevladovale in se z visoko zmago uvrstile v polfinale letošnjega tekmovanja.

Pravna fakulteta MEDICINSKA FAKULTETA 29:33
(Osolnik 8, Smolnikar  in Kos 5; Anžič 13, Volarič 8, Lesar Ž. 7)

Tekma ni odločala o ničemer, saj je bil vrstni red obeh ekip v predtekmovalni skupini B znan že pred njenim začetkom. Kljub temu smo gledali borbeno, zanimivo in izenačeno tekmo. Ekipi sta bili ves čas rezultatsko zelo izenačeni, tako da se v prvih treh delih igre nobena izmed ekip ni priigrala večje prednosti. V zadnji četrtini so se »medicinke« le zbrale in tri minute pred koncem povedle s sedmimi točkami razlike. Na koncu se je izkazalo, da je bila to odločilna prednost. Tako so »medicinke« potrdile že pred tekmo osvojeno prvo mesto v predtekmovalni skupini B in uvrstitev v polfinale.

Lestvica v skupini B (ženske):
Medicinska fakulteta 6, Ekonomska fakulteta 5, Biotehniška fakulteta 4, Pravna fakulteta 3.

Skupina E (moški):
FAKULTETA ZA ŠPORT – Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo 50:37
(Fižuleto in Kalezič 10, Vinazza 8; Maček 9, Klobčar 8, Gortnar 6)

Tekma, ki je odločala o prvem mestu v predtekmovalni skupini E in morebitnem boljšem izhodišču v nadaljevanju tekmovanja. S tem razlogom sta obe ekipi tekmo vzeli pričakovano »na nož«. »Športniki« so prišli danes v delno oslabljeni postavi, vendar to ni spremenilo njihov agresivni pristop tako v obrambi kot v napadu. Taka igra se je »športnikom« obrestovala – ti so v prvi četrtini vodili z 10 točkami razlike. V drugi četrtini so se »gradbeniki« igri »športnikov« prilagodili, tako da se je polčas končal z enako razliko kot prvi del tekme. Drugi polčas so »športniki« nadaljevali v enakem agresivnem ritmu in si že pred zadnjim delom tekme priigrali neulovljivih 16 točk prednosti. Zadnja četrtina je bila zgolj formalnost, tako da smo znova videli prepričljivo zmago študentov s Fakultete za šport.

Lestvica v skupini E (moški):
Fakulteta za šport 10, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo 9, Fakulteta za družbene vede 7, Biotehniška fakulteta ter Medicinska fakulteta 6, Zdravstvena fakulteta 5.

Skupina F (moški):
Pravna fakulteta – FAKULTETA ZA RAČUNALNIŠTVO IN INFORMATIKO 39:44
(Stegel 12, Urankar 9, Strban 6; Stražar in Majcen 12, Janež 8)

Tekma, ki je odločala o zadnjem četrtfinalistu v predtekmovalni skupini F. Četrtfinale je »pravnikom« prinašala že minimalna zmaga, »računalničarjem« pa le zmaga z zelo visoko razliko. Tu so svojo priložnost videli tudi »filozofi«, ki so v krogu treh ekip z enako število točkami in enako medsebojnimi zmagami upali na ne preveč visoko zmago »računalničarjev«. Komu bo vse to prineslo »četrtfinale«? V športni igri brez kakršnihkoli kalkulacij smo videli izenačeno tekmo skozi cel njen potek. Polčas se je končal s tremi točkami prednosti v korist »pravnikov«, tretja četrtina pa se je končala neodločeno. Tudi v zadnji četrtini smo gledali izenačeno tekmo. V zadnji minuti tekme pa so več košarkarskega znanja prikazali »računalničarji«, ki so na koncu zmagali in tako omogočili študentom s Filozofske fakultete uvrstitev v četrtfinale.

Lestvica v skupini F (moški):
Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo 8, Ekonomska fakulteta ter Fakulteta za upravo 7, Pravna fakulteta ter Fakulteta za računalništvo in informatiko 6, Filozofska fakulteta 5.

Vse informacije z zvezi s tekmovanjem v SPALDING UKL 2016/17 na uradni spletni strani lige.