V Kranjski Gori evropski prvak z veliko truda, Grgič na berglah

Rubrika: Ženska košarka

Slovenske državne prvakinje ŽKK Atlhlete Celje so na prijateljski tekmi v Kranjski Gori tesno z 71:64 izgubile proti aktualnim evropskim prvakinjam turškemu Galatasarayu. S 15 točkami, sedmimi skoki in petimi podajami je navdušila Eva Lisec. V dresu Turkinj se je z 20 točkami (met iz igre 9/10) izkazala Kelsey Bone.

Athlete Galatasaray
Po tekmi v Kranjski Gori (foto: Drago Perko/kosarka.si)

Pripravljalna tekma, 15.10.
Athlete Celje – GALATASARAY 64:71 (18:26, 22:8, 17:22, 7:15)
Athlete: Abramovič 7, Dojkić 10, Jakovina 4, Gajić 11 (6 skokov), Lešek 4, Lisec 15 (7 skokov, 5 podaj), Erkič 8, Prezelj 5.

Brez dveh

Celjanke so slabše začele, aktualni evropski prvak, v tej sezoni ima kar sedem novih košarkaric, igrali pa nista španska reprezentantka Sancho Littyle in Turkinja Nevriye Yılmaz,so hitro povedle, četrtino pa dobile z 18:26. V nadaljevanju je morala na klop Marica Gajić, ki si je hitro nabrala osebne napake. V 15. minuti so domačinke prvič povedle (31:30), serijo pa sklenile z desetimi točkami naskoka – 40:30.

Neustrašne Celjanke

V tretji četrtini, ki so se jo v celjskem taboru bali, saj so računali, da bodo Turkinje stopile na plin, se je celjska dominacija nadaljevala. A le do 28. minute in vodstva 55:47. S pokrivanjem po celem terenu so Turkinje s serijo 2:9 Celjanke ujele (57:56), v nadaljevanju pa potrdile dominanco – ušle so na 59:70. V zadnjih dveh minutah so varovanke Damirja Grgiča (ekipo je vodil kljub včerajšnji operaciji Ahilove tetive) pokazale nekaj več poguma in prišle do zmernega poraza – 64:71.

Potočnik in Jovanovič

Na tribunah se je zbralo 20 ljudi. Slovensko čast med trenerji sta rešila Goran Jovanovič in Gašper Potočnik, trenerji pa so prišli tudi s Hrvaške.

Izjave po tekmi:

Damir Grgič, trener ŽKK Athleta Celje:
»Najprej bi rad čestital mojim igralkam, ki so dokazale, da lahko igrajo tudi proti takim ekipam, kot je evropski prvak. Škoda le, ker smo izgubili kar 28 žog.«

Ekrem Memnun, trener Galatasaraya:
»Pričakoval sem še slabšo tekmo. Prvič smo zaigrali v taki postavi. Nekaj stvari je bilo dobrih. Čaka pa nas še precej dela. Celjske košarkarice so se izkazale.«

Maja Erkič, kapetanka Athleta Celje:
»Malce rezervirano smo začele. Ne glede na vse igrale smo proti evropskemu prvaku! V naši ekipi je bilo preveč spoštovanja a smo se super upirale. Dokazale smo, da lahko igramo dobro. To je potrdil že turnir na Madžarskem. Vse skupaj je dokaz, da se dela kvalitetno. Prepričana sem, da bodo moje soigralke še pridobile na samozavesti!«