V Kopru Udrih, ki menja Alilovića!

v rubriki
Mlajše selekcije
s kategorijo
Novice
.

Po sporazumni prekinitvi sodelovanja z Mirom Alilovićem je vodstvo KK Sixt Primorska, pod katerim deluje tudi ŠD Koš Primorska, našlo novega vodjo mladinskega pogona. Nad koprskim košarkarskim podmladkom bo po novem bdel nekdanji slovenski reprezentant Samo Udrih.

Starejši izmed košarkarskih bratov Udrih je po koncu sezone 2016/17, ki jo je preživel v dresu drugoligaša iz Celja, končal aktivno igralsko športno pot, na kateri je igral tudi v Franciji, Izraelu, Italiji, Španiji, Grčiji in na Slovaškem. V dresu slovenske izbrane vrste je dvakrat nastopil na evropskem (2009 in 2011) ter enkrat na svetovnem (2010) prvenstvu. Skupaj je zbral 27 uradnih nastopov.

Po koncu igralske športne poti je danes 39-letni Udrih začel prenašati svoje znanje na mlade rodove v zanj domači OŠ Šempeter. Minulo poletje se je nato vrnil v celjski klub in tam do nedavnega vodil ekipi fantov do 17 in 19 let.

Matej Avanzo, direktor KK Sixt Primorska:
“Potem ko smo se v klubu sporazumno razšli z Mirom Alilovićem, smo se v širši zasedbi vodstva kluba, stroke in glavnega sponzorja temeljito pogovorili o tem, kdo bi bil hkrati dovolj strokoven, ambiciozen, deloven, lojalen in z vsemi deležniki sodelovanja zmožen trener. Želeli smo si mladega, talentiranega strokovnjaka, če je le mogoče, Slovenca. Tako smo seznam zožili na nekaj imen ter po temeljitem tehtanju sprejeli odločitev o tem, da bomo v Koper pripeljali nekdanjega slovenskega reprezentanta Sama Udriha. Z nedvomno talentiranim trenerjem smo podpisali pogodbo do konca te sezone z vnaprej določeno možnostjo podaljšanja za dodatni dve sezoni. Od Udriha pričakujemo, da bo za primorski klub delal noč in dan, da se bo veliko posvečal individualnemu delu, bo pa tako kot njegov predhodnik tudi sam hkrati vodil ekipe U19 A, U17 A ter novoustanovljeno člansko B-moštvo, sestavljeno zgolj iz fantov, mlajših od 19 let, ki to sezono nastopa v 4. SKL.”

Samo Udrih, novi vodja mladinskega pogona ŠD Koš Koper:
“Neizmerno sem vesel in hvaležen za priložnost, ki mi jo ponuja KK Sixt Primorska. Gre za urejen klub in ravno to je tisto, kar sem si lahko le želel. Pred kratkim sem razmišljal, da sem z večino novih sodelavcev v preteklosti tako ali drugače že odlično sodeloval, zato se skupnih prihajajočih izzivov resnično veselim. Zavedam se, da je moja trenerska pot šele na začetku in da še nabiram tovrstne izkušnje, a v košarki sem aktivno preživel 30 let, v katerih sem se marsikaj naučil. Svoje znanje bom po najboljših močeh sedaj prenašal na mlade rodove ŠD Koš Primorska, s sodelavci pa bomo letvico celotnega mladinskega pogona, ki že sedaj na zavidanja visoki ravni, skušali dvigniti še višje.”