V Kopru šteje le zmaga, na ogled pokal svetovnih prvakov, gosti Daneu, Vilfan in Žorga

Rubrika: Reprezentanca

Slovenska moška košarkarska reprezentanca se je v noči iz sobote na nedeljo vrnila s Finske, kjer je bila v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2023 po dveh uvodnih zmagah prvič poražena. Izbranci selektorja Aleksandra Sekulića so odločeni, da se v ponedeljek s pomočjo glasnih navijačev Fincem oddolžijo za petkov poraz. Tekma v koprski Bonifiki se bo začela ob 17.30 uri. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola.


KVALIFIKACIJE ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023, 4. krog, 28.2.
Slovenija – Finska (17.30)

Po bolečem porazu je strokovni štab #mojtim analiziral petkovo tekmo ter se skupaj z igralci hitro znova zaprl v dvorano. Slovenci so tako prvi trening opravili še na Finskem, v nedeljo dopoldan pa so že vadili v Areni Bonifika. Odločeni so, da se Fincem ob pomoči glasnih navijačev oddolžijo za poraz in naredijo korak proti uvrstitvi v drugi del kvalifikacij, kamor bodo napredovale tri najboljše reprezentance vsake skupine.

Veliko odličnega dela v teh dneh opravlja zdravniška služba reprezentance, ki se s terapijami in masažami trudi izboljšati stanje bolečega hrbta Klemna Prepeliča. Počutje slovenskega ostrostrelca, ki si neizmerno želi pomagati soigralcem, je iz dneva v dan boljše in dokončna odločitev o njegovem nastopu bo znana na dan tekme. Selektor Sekulić bo končno dvanajsterico za obračun s Finsko sicer določil do večernega  tehničnega sestanka, ki ga obe ekipi opravita z delegatom tekme.

V Kopru na ogled pokal za naslov prvaka, gostje Daneu, Žorga in Vilfan

Arena Bonifika bo na tekmi proti Finski gostila prav posebnega gosta. To je pokal svetovnega prvaka, ki ga bo najuspešnejša reprezentanca na svetu v zrak visoko dvignila zadnji dan svetovnega prvenstva prihodnje leto. Tako imenovani Naismith Trophy v času kvalifikacij potuje po več tekmovalnih prizoriščih, v ponedeljek pa se bo ustavil tudi v Sloveniji. Pokal, ki ga prejmejo košarkarski svetovni prvaki je bil uradno razkrit 7. maja leta 2017. Povsem pozlačeni pokal je visok 60 centimetrov in tehta, 7.5 kilograma.

Slovenska košarka se lahko pohvali s petimi košarkarji, ki so se naslova prvakov veselili v dresu Jugoslavije. To so Ivo Daneu, Aljoša Žorga, Vinko Jelovac, Peter Vilfan in Jure Zdovc. Ob tej priložnosti so svoj prihod v Koper napovedali trije legendarni košarkarji izmed omenjene peterice, in sicer Ivo Daneu in Aljoša Žorga, ki sta svetovna prvaka postala leta 1970 v Ljubljani, ter Peter Vilfan, ki je bil v najboljši reprezentanci na svetu leta 1978 v Manili.

Vstopnice za ponedeljkov dvoboj v predprodaji po 12 €
Tekma med Slovenijo in Finsko se bo v Areni Bonifika v ponedeljek začela ob 17.30 uri, vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Cena v predprodaji je 12 €, ob nakupu treh vstopnic v predprodaji pa četrto vstopnico prejmete brezplačno. Na dan tekme bo cena vstopnice 15 €. Otroci do dopolnjenega šestega leta imajo na tekmo prost vstop. Sedežni red ni določen, izbira sedišč je prosta. Navijačem se priporoča, da na tekmo pridejo pravočasno, da se izognejo morebitni gneči na vhodih.  Uporaba zaščitne maske je obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih prostorih, razen za otroke do dopolnjenega šestega leta starosti.