V Kopru obljubili sanacijo in delo z mladimi

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Košarkarski klub Koper Primorska je v predpisanem roku z dodatnimi dokazili izkazal izpolnitev finančnih kriterijev, kar je zadovoljilo pritožbeni senat za licenciranje, ki je posledično pritožbi ugodil. Predloženi material je zadoščal komisiji za licenciranje, ki je koprskim tigrom, za sezono 2020/2021, podelila tekmovalno licenco za 1. SKL.

Koprski tigri bodo novo sezono predvidoma pričeli na praznik slovenske košarke, 17. septembra 2020, ko se bodo v sklopu slovenskega Superpokala pomerili z ekipo Cedevite Olimpije.

Matjaž Hrabar, podpredsednik KK Koper Primorska:
»Veseli smo, da smo včeraj prejeli odločitev pritožbenega senata za licenciranje, ki nam je sporočil, da smo pridobili tekmovalno licenco za 1. SKL. V skladu s pritožbenim rokom smo oddali vse potrebne materiale za licenciranje in z vsemi upniki sklenili ustrezne dogovore. Slednjim se zahvaljujemo za strpnost in konstruktivnost pri komunikaciji, ki jo bomo potrebovali tudi v obdobju, ki je pred nami. Zdaj se v klubu prične garaško delo, saj bomo začeli izvajati sanacijski načrt, ki smo ga snovali vzporedno, ko smo čakali na odločitev komisije za licenciranje. Prav tako pričakujemo naporno delo pri sestavi ekipe, saj si želimo ostati konkurenčni v vseh tekmovanjih, v sklopu katerih bomo v naslednji sezoni tekmovali. Medijem v tem času nismo dajali izjav in se jim ob tej priložnosti zahvaljujemo za razumevanje ter spoštovanje klubske odločitve. Ob članski ekipi bomo veliko energije, napora in časa še naprej posvetili delu z mlajšimi selekcijami, katere nameravamo razvijati v smislu kvantitete in kvalitete. Za nas se sezona uradno prične 17. septembra 2020. Vsekakor nas čaka še veliko dela!«