V Koper prihajajo sarajevski Sparsi

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Pred košarkarji Sixt Primorske sta zadnja preizkusa v tem koledarskem letu. Ta četrtek se bo na derbiju 13. kola Lige ABA 2 v domači Areni Bonifika pomerila s Sparsi iz Sarajeva. Obračun se bo začel ob 18. uri.

Moštvo iz  prestolnice BiH po ducat odigranih tekmah na lestvici regionalnega tekmovanja zaseda četrto mesto in premore identičen izkupiček (8-4) kot Lovćen, ki se nahaja tik nad njim. Na Obalo prihaja po zmagi proti Borcu (66:63), s katero je prekinilo niz dveh zaporednih porazov – MZT je bil boljši s 75:71, Helios Sunsi v Domžalah pa s 76:69.

Liga ABA 2, 13. krog, 27.12.
Sixt Primorska – Spars Sarajevo (18.00)

Najučinkovitejši posameznik v vrstah Sparsov je 32-letni Draško Albijanić. Izkušeni 211 centimetrov visoki center v povprečju dosega skoraj 14 točk, 6,5 skoka in 2,3 podaje na tekmo. Dobro ga dopolnjuje ravno tako 32-letni Nemanja Protić, ki ob slabih 12 točkah med soigralce podeli še 4,3 podaje. Slednjih je bil z 10 točkami najboljši strelec svoje ekipe na prvem obračunu s Sixt Primorsko, ki ga je ta v Sarajevu po zaslugi boljšega drugega polčasa dobila z 69:54. Izjemno predstavo je tedaj v primorskem dresu prikazal Marko Jagodić-Kuridža, ki je obračun končal z izjemnim indeksom 39 (24 točk, 11 skokov).

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Sparsi so ekipa, ki se nahaja v zgornjem delu lestvice Lige ABA 2. To je dovolj zgovoren podatek o njeni kakovosti. Tekmece iz Sarajeva krasi odlična obramba in disciplina v igri. Morali bomo biti zelo osredotočeni in energični, ob tem pa igrati tudi na telesno moč, če se želimo prebiti do nove zmage. Vse navijače vabim, da nam tudi v tem prazničnem tednu priskočijo na pomoč.”

Tadej Ferme, košarkar Sixt Primorske:
“V četrtek nas čaka obračun z neugodno ekipo iz Sarajeva. Na tekmi bomo skušali prikazati največ, česar smo sposobni in vknjižiti novo zmago. Vse navijače vabi, da nas podprejo v čim večjem številu.”

Za dober namen

Vstopnice za tekmo so po ceni 6 evrov na voljo preko spleta na www.plemenitevstopnice.si, na vseh prodajnih mestih sistema Moje karte, eno uro pred začetkom obračuna pa si jih bo mogoče zagotoviti tudi na blagajni Arene Bonifika. Za zadnji tekmi v letu 2018 (v soboto sledi še obračun v Ligi Nova KBM z Rogaško) so pri Sixt Primorski pripravili tudi ugodnejši paket vstopnic “Primorska na kvadrat”, s katerim boste na obe tekmi odšli že za 8 evrov.

Vsi ljubitelji košarke si lahko na istih naslovih za zgolj 70 evrov še vedno zagotovite tudi sezonsko vstopnico, od katere bo klub polovico kupnine namenili projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom in mladostnikom iz družin v stiski. Istemu dobrodelnemu projektu bo namenjenih tudi 30 odstotkov cene vsake prodane dnevne vstopnice. Vstop na tekmo je prost za otroke do 10. leta starosti, pri čemer morajo spremljevalci na vhodu dvorane predložiti primerno dokazilo.

KK Sixt Primorska vse obiskovalce tekme že pred tekmo vabi, da se primerno okrepčate pri klubskemu partnerju gastropubu Urban Piqniqu, ki se nahaja v pritličju Arene Bonifika. Za vas so pripravili vesele urice, ki se bodo začele uro pred tekmo in bodo trajale vse do 21.00. V tem času bo vsak gost deležen posebnih akcijskih cen hrane in pijače, medtem ko so kupci sezonskih vstopnic primorskega kluba istih ugodnosti deležni skozi celoten čas. Prijazno osebje Urban Piqniqa posebej priporoča poseben Tigrov burger, ki ni le slasten, pač pa ga spremlja tudi dobrodelna nota. Z vsakim burgerjem boste en evro namenili projektu Botrstvo.