V Gradačcu se nadaljuje NLB Wheel

Rubrika: Košarka na vozičkih

Ekipa Zmaj Gradačac bo gostitelj 4. letošnjega turnirja 15. sezone regionalne košarkarske lige NLB Wheel. Tekmovanje vodi Zveza paraplegikov Slovenije, v Garadačcu pa se v nedeljo, 19.3., obeta pravi košarkarski spektakel. Za točke se bodo merili Parasport Slovenia, KIK Zmaj, KK OSI Paramont in KIK Zagreb. Prosti sta ekipi KKK Singidunum Crvena zvezda ter KKI Vrbas.

Liga NLB Wheel, Gradačac, 19.3.
Parasport Slovenia – KIK Zmaj (11.30) VIDEOPRENOS
KK OSI Paramont – Parasport Slovenia (13.15) VIDEOPRENOS
KKI Zagreb – KIK Zmaj (15.00) VIDEOPRENOS

Vrstni red:
KKI Vrbas 10
KK OSI Paramont 6
KKK Singidunum Crvena zvezda 6
Parasport Slovenia 5
KIK Zmaj 5
KKI Zagreb 4

Turnir se bo začel s tekmo Parasport Slovenia – KIK Zmaj. To bo soočenje dveh ekip, ki sta v zadnjih letih igrali kar izenačenih tekem, zmage pa so odšle enkrat na eno stran, drugič na drugo. Ekipa Zmaja je letos še dodatno okrepljena z izjemnim strelcem Ramom Rekanovićem, ki jim v igri daje dodatno dimenzijo, obe ekipi pa bosta stavili na svojo značilno igro.

Po uvodni tekmi sledi slavnostno odprtje turnirja. Poleg domačina bodo zbrane nagovorili še predstavnike NLB banke, izpostava Sarajevo. Banka NLB od samega začetka podpira naše tekmovanje in omogoča razvoj parašporta v regiji.

Temu bo sledila tekma KK OSI Paramont – Parasport Slovenia. Obe ekipi bosta imeli težnjo po zmagi, saj se bo zmagovalec tega dvoboja v polfinalu izognil vodilni ekipi lige in domačinu turnirja, KKI Vrbas. Pisana zasedba ekipe iz Črne Gore igra letos zelo dobro, Slovenci pa so že dokazano zelo neugodni za vsakega nasprotnika.

Za konec sledi še obračun KKI Zagreb – KIK Zmaj. Favorit v dvoboju je domača ekipa Zmaja, to bodo želeli dokazati tudi na parketu, da si z zmago utrdijo končni položaj na lestvici pred polfinalom. Zagrebčani pa bodo iskali pot do svoje prve zmage v letošnji sezoni.