V Francijo na tri tekme

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji do 16 let so  odpotovali na mednarodni pripravljalni turnir v francosko mesto La Pommeraye, kjer se bodo pomerili z vrstniki iz Belgije, Francije in Italije.

Reprezentanca fantov U16 je pred odhodom v Francijo opravila dva cikla priprav, v sklopu katerih so fantje v Slovenj Gradcu odigrali svoji prvi pripravljalni tekmi proti reprezentanci Turčije.

Četa selektorja Dejana Gašparina bo v naslednjih dneh odigrala tri pripravljalne tekme, po povratku v Slovenijo pa bodo košarkarji naslednji petek odpotovali še na pripravljalni turnir v Udine, kjer bo med 9. in 17. avgustom potekalo evropsko prvenstvo divizije A.

Dejan Gašparin, selektor reprezentance fantov U16:
“V Franciji nas čaka pripravljalni turnir z zelo močnimi nasprotniki. Izkoristili ga bomo za uigravanje in počasno dvigovanje forme. Glede na to, da nas po povratku v Slovenijo takoj čaka nov turnir v Italiji, bomo tudi treninge tukaj maksimalno izkoristili za pripravo na prvenstvo. Po nekaj manjših poškodbah, so fantje trenutno vsi zdravi in maksimalno motivirani za dobro delo. Fizično najnapornejši cikli so za nami, pred nami pa predvsem grajenje ekipnega duha in taktično uigravanje.”

Turnir v Franciji:

19.7.
Slovenija – Italija(17.00)

20.7.
Slovenija – Belgija (17.00)

21.7.
Slovenija – Francija (17.00)