V ‘evropski’ tekmi Denver v drugi krog, nova zmaga Bostona

Rubrika: Liga NBA

Igralcem Denver Nuggets je uspel povratek v seriji po zaostanku z 1:3, v sedmi tekmi so v pravem psihološkem trilerju premagali igralce Utah Jazz.

Teža tekme je naredila svoje in priča smo bili enemu najnižjih skupnih rezultatov v zadnjem obdobju – na koncu je bilo 80:78, kar bi lahko v ligi NBA bil tudi rezultat ob polčasu. Skupaj so igralci obeh ekip vrgli kar 61 trojk, zadeli pa samo sedem. Denver je sicer na začetku drugega polčasa že vodil za 19 točk, na koncu pa vseeno trepetal za zmago.

V zadnji minuti je najprej Mitchell zapravil žogo v napadu za Utah, Denver je z zgrešenim polaganjem zapravil zaključno žogo, na drugi strani pa je ob sireni Mike Conely metal trojko, žoga pa se je odbila od obeh obročev.

Navkljub nizkemu rezultatu je Nikola Jokić dosegel 30 točk, vključno z odločilnim preko Goberta, imel je tudi 14 skokov. Najboljši igralec v seriji, Jamal Murray, je dosegel 17 točk.

Za Utah je Donova Mitchell dosegel 22 točk, Rudy Gobert pa 19.

Donovan Mitchell in Jamal Murray sta v seriji sedmih tekem uprizorila izjemne predstave, kot dvojca sta na prvem mestu prehitela Johna Havlicka in Jerryja Westa po največ skupno doseženih točkah v eni seriji, dosegla sta jih 475 (prejšnji rekord 463 iz leta 1969) za majhno uteho pa je Mitchellu lahko tudi dejstvo, da je dosegel največje število trojk v zgodovini kakšne serije končnice – 33, Jamal Murray pa se je z 32-imi zadetimi na drugem mestu izenačil s Stephom Curryjem, ki mu je to uspelo dvakrat.

Na drugi tekmi je Boston še drugič zmagal in aktualne prvake spravil v zelo zahteven položaj. Ponovno je blestel Jason Tatum, ki je dosegel 34 točk, postal je edini košarkar v zgodovini Bostona, ki mu je pred 24-im letom v končnici na vsaj treh tekmah uspelo zbrati 30 točk.

Toronto je sicer vse do začetka zadnje četrtine nadzoroval tekmo in v tretjem delu tekme vodil tudi že za 12 točk. V zadnji četrtini pa je ‘jezni’ Marcus Smart, ki ni bil zadovoljen s sodniško odločitvijo tik pred koncem tretje četrtine, vzel stvari v svoje roke in dosegel 16  točk v treh minutah, zadel je kar pet trojk, delo pa je nadaljeval Kemba Walker, ki je dosegel 11 od zadnjih 16-ih točk Keltov. Smart je postal šele drugi igralec v zgodovini, ki je zadel pet trojk v končnici v eni četrtini – pred njim je to dvakrat uspelo ravno Murrayu letos proti ekipi Utah.

OG Anunoby je za Toronto dal 20 točk.