V Evropo se vrača Ettore Messina

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Drugi najtrofejnejši evroligaški trener vseh časov, Ettore Messina, se vrača na evroligaško sceno. Italijan, ki bo septembra dopolnil okroglih 60 let, je prvič v karieri postal glavni trener AX Armani Exchange Olimpie iz Milana.

Željko Obradović je z 9 osvojenimi naslovi prvaka daleč najtrofejnejši trener v Evroligi, štirim pa je uspelo zbrati po 4 naslove. Eden izmed njih je italijanski strokovnjak Ettore Messina, ki je v zadnjih 5 letih deloval v Ligi NBA, kjer je opravljal vlogo pomočnika trenerja v San Antoniu pri Ostrogah.

Pianigiani ni zadovoljil 

Zdaj se nekdanji selektor Italije vrača na evroligaški parket. Sedel bo namreč na klop AX Armani Exchange Olimpie iz Milana, ki se je prav danes uradno razšla s Simonejem Pianigianijem. Od Messine 10 let mlajši rojak je lansko leto z Milančani osvojil naslov pokalnih in državnih prvakov, v letošnji sezoni pa se mu v Evroligi ni uspelo prebiti na zaključni turnir, ob tem pa je nepričakovano izpadel tudi v polfinalu državnega prvenstva.

To apetitov kluba iz prestolnice mode nikakor ni zadovoljilo, zato so Milančani posegli po menjavi na trenerskem stolčku. Messina je trener z bogatimi izkušnjami, največji pečat pa je pustil v Virtus Bologni in moskovskemu CSKA-ju. V svoji karieri trenerja je vodil še Benetton, Real Madrid in italijansko reprezentanco, svoj čas pa deloval tudi kot svetovalec v Los Angelesu pri Jezernikih.