V EuroCupu 6 moštev v boj za 3 preostale polfinalne vstopnice

v rubriki
Eurocup
s kategorijo
Novice
.

V EuroCupu si je le Valencia že po dveh četrtfinalnih tekmah zagotovila mesto v polfinalu, preostalih 6 moštev pa se bo za 3 preostala mesta pomerilo v sredinih večernih urah. Že je jasno, da bo med najboljšimi 4 vsaj eno rusko moštvo.

Valencia je v četrtfinale vstopila kot glavni favorit za končni naslov in to vlogo favorita v četrtfinalu tudi upravičila. Četa Jaumea Ponsarnaua je dvakrat prepričljivo ugnala litovski Rytas in si tako kot prva zagotovila mesto v polfinalu.

UNICS v celi sezoni na domačem terenu klonil enkrat samkrat

V polfinalu se bodo Španci zagotovo pomerili proti Rusom, vprašanje je le še, ali jim bodo nasproti stali košarkarji UNICS-a ali košarkarji Lokomotiva. Moštvi iz Kazana in Kubana se bosta namreč v tretji četrtfinalni tekmi med seboj pomerili za mesto v polfinalu. Glede na to, da so košarkarji UNICS-a v dosednjem delu sezone na domačem terenu dobili 19 od skupno 20 odigranih tekem, je jasno, da vloga favorita pripada domačinom.

Druga dva polfinalista bomo dobili v Berlinu in Lyonu, kjer gostujeta Unicaja in MoraBanc Andorra. Francozi, ki imajo za naslednjo sezono med drugim že zagotovljeno tudi mesto v Evroligi, so v nedeljo v državnem prvenstvu štedili moči in izgubili proti Le Mansu, nič kaj preveč pa se v domačem prvenstvu niso naprezali niti košarkarji MoraBanc Andorre, ki so komajda ugnali letos neprepričljivo Fuenlabrado.

EuroCup, četrtfinale, 3. tekma, 13.3.
(D) UNICS – Lokomotiv Kuban (17.00)
(A) ALBA – Unicaja (19.00)
(B) LDLC ASVEL – MoraBanc Andorra (20.30)


Polfinale
Zmagovalec četrtfinala A – Zmagovalec četrtfinala B
Valencia – Zmagovalec četrtfinala D

Prvi polfinalni tekmi bosta na sporedu v torek, 19. marca.