“V ekipi vlada dobro vzdušje!”

v rubriki
SP Španija 2014
s kategorijo
Blogi košarkarjev
.

Po polovici priprav je svoje misli strnil tudi novopečeni nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste: “Novo poletje, čas za novo reprezentančno akcijo, projekt SP 2014. Minila je že dobra polovica priprav naše reprezentance in mislim, da so vsi igralci oddelali ta del priprav maksimalno zavzeto, kar je pod dirigentsko palico selektorja Zdovca tudi samoumevno.

Laković 1

“Ta del priprav je po pravilu tudi najtežji, saj gre za nabiranje kondicije in moči za prvenstvo in postavljanja sistema igre v napadu in obrambi.

Prve tekme v Sloveniji in turnir na Kitajskem je služil predvsem za postavitev sistema igre in selektorjeve filozofije prvič tudi v dejanski tekmi. Dejstvo, da na teh tekmah nista igrala Gogi in Erazem seveda ni idealno, ker so vloge vseh igralcev v ekipi z njima ali brez njiju seveda drugačne, kar se je videlo že na zadnjih dveh tekmah, ko se je igralcem pridružil tudi Gogi, po drugi strani pa so vsi mlajši reprezentanti dobili več priložnosti za dokazovanje in nabiranje zlata vrednih izkušenj na visokem reprezentančnem nivoju. Že prvi dve tekmi v Litvi, ko se je ekipi priključil Gogi, sta pokazali, kaj pomeni za ekipo, Erazem pa bo mislim da dal ekipi še dodatno dimenzijo.

Upam, da se tako na turnirju v Ljubljani v ekipo vključita oba, Gogi in Erazem, tako bomo vsi skupaj že dobili neko končno sliko, kako naj bi Slovenija igrala na SP.

Klub temu, da za reprezentanco ne igram več, sem veliko v stiku s fanti in vsi mi pripovedujejo, da ogromno trenirajo in da v ekipi vlada dobro vzdušje, kot vedno. In želim si, da jim bosta prav trdo delo in pozitivno vzdušje trdna temelja za uspehe v Španiji.

Do naslednjič…”