V Celju začnejo braniti naslov

Rubrika: Ženska košarka

Košarkarice Cinkarne Celje, sicer aktualne prvakinje WABA lige, bodo svojo že 22. sezono v mednarodni WABA ligi začele z domačo tekmo proti srbski Vojvodini 021, ki je v prvem krogu na svojem igrišču visoko premagala ekipo Lavovi iz Brčkega iz Bosne in Hercegovine. Srečanje 2. kroga skupine B se bo v dvorani Gimnazije Celje – Center, v sredo, 19. oktobra začelo ob 19.00 uri, v neposrednem televizijskem prenosu pa si ga bodo lahko ogledali tudi gledalci Televizije Celje.

Novosadčanke so v lanski sezoni v WABA ligi osvojile 5. mesto, največji uspeh v tem tekmovanju pa so dosegle leta 2006, ko so na zaključnem turnirju v Novem Sadu, pod taktirko aktualnega trenerja Crvene zvezde Dragana Vukovića, osvojile 2. mesto (v finalu poraz proti Šibeniku 55:68). V zadnjih dveh sezonah je Vojvodina 021 polfinalist srbskega državnega prvenstva, leta 2021 so varovanke trenerja Aleksandra Jovanovića igrale tudi v finalu srbskega pokala. Vojvodina ima v letošnjem rosterju Američanki Shareko McNeil in Destiny Thompson, nekaj košarkaric, ki so šle skozi mlajše reprezentančne selekcije Srbije ter MVP letošnjega kadetskega evropskega prvenstva B divizije Lano Marić. V lanski sezoni so Celjanke medsebojno tekmo v Celju dobile za 11 točk, na gostovanju v Novem Sadu pa so bile po podaljšku boljše za točko.

Cinkarna Celje je naslov prvakinj WABA lige, ki je bila tako kot moška ABA liga ustanovljena leta 2001, doslej osvojila 3 x (2002, 2017, 2022), 13 x pa so slovenske prvakinje igrale na zaključnem turnirju tega tekmovanja.

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje: »Tako kot v lanski sezoni tudi letos pričakujemo zelo težko delo proti Vojvodini, ki v zadnjih letih sodi v vrh srbske ženske košarke, letos pa je z visoko zmago v 1. kolu nakazala svoje letošnje ambicije. Mi bomo poizkušali izkoristiti prednost domačega igrišča in vknjižiti prvi par točk v letošnji WABA ligi. Zagotovo v tem trenutku še nismo v optimalnem stanju in formi, saj je bilo letošnje pripravljalno obdobje nekoliko drugačno kot prejšnja leta.«