V Celju „spisali“ scenarij za Ligo ABA?

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Sinoči je padla tudi odločitev o predčasnem koncu, ne le prekinitvi, tekmovanja v ženski regionalni Ligi WABA, ki jo že vrsto let kot direktor vodi Uroš Kranjc iz Celja.


Dva naslova v Celje, eden v Črno goro

Odločitev je taka, da so končana vsa tekmovanja – v kategorijah članice, U17 in U15. Že pred dnevi je bil odpovedan zaključni turnir kadetinj, ki bi moral biti danes in jutri v Celju, konec je tudi sezone pionirk. V članski konkurenci so prvakinje postale igralke ŽNK Budućnost, ki so bile vodilna ekipa rednega dela, ŽKK Cinkarna Celje je zasedla 2. mesto, 3. in 4. sta bolgarska kluba Montana in Beroe. Kadetski in pionirski naslov so osvojile igralke ŽNK Cinkarne Celje.

Tudi moški tako?

Ob tem pa se po regiji že pojavljalo ugibanja, da bi se predčasno sklenila tudi Liga ABA, ki pa ima za razliko od ženske regionalne lige še krog do konca rednega dela. Pri članicah teh težav ni bilo, saj so redni del sklenile pred epidemijo koronevirusa. Predsednik Partizana Ostoja Mijailović je že pred tednom dni predlagal, da bi v primeru, da se končnice ne bi moglo izvesti, naslov pripadel prvaku rednega dela. S tem se strinja tudi Dragan Bajić, ki vodi Igokeo. Verjetno bi o tem razpravljali tudi na petkovi skupščini Lige ABA, a je bila zavoljo koronavirusa odpovedana!