V Celju še MVP brazilskega državnega prvenstva

Rubrika: Ženska košarka

Brazilska reprezentantka Thayna Silva (26 let, 182 cm) bo po Isabeli Ramoni druga Brazilka, ki bo zaigrala za ŽKK Cinkarna Celje. 

Silva je zadnji dve sezoni prva strelka in MVP brazilskega državnega prvenstva. V letošnji sezoni je v dresu kluba Sodie Doces/Mesquita v povprečju dosegala 17,5 točk na srečanje.

Thayna je letos poleti v dresu brazilske reprezentance nastopila na svetovnem prvenstvu v košarki 3X3 na Dunaju, lani je z Brazilijo v Srbiji na kvalifikacijskem turnirju za nastop na svetovnem prvenstvu odigrala tekme proti Srbiji, Koreji in Avstraliji, leta 2021 se je na ameriškem prvenstvu v Portoriku veselila bronastega odličja. Z reprezentanco do 19 let je na svetovnem prvenstvu leta 2015 osvojila 10. mesto, na ameriškem prvenstvu U17 se je leta 2013 veselila zlate medalje, svojo reprezentančno kariero pa je leta 2011 začela v reprezentanci do 15 let, s katero je na južnoameriškem prvenstvu osvojila zlato odličje.

Thayna Silva, ŽKK Cinkarna Celje:« Soigralka v brazilski reprezentanci Isabela Ramona mi je o Celju govorila z izbranimi besedami, zato je bila moja odločitev, da karieri nadaljujem v tem klubu še nekoliko lažja. Vem, da gre za klub z izjemnim trenerjem in nadarjenimi košarkaricami, ki iz leta v leto osvaja številne lovorike. “

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje:« S Thayno Silvo dobivamo zelo kakovostno igralko in odlično osebo, ki je v najboljših košarkarskih letih in ima za seboj že bogato in uspešno reprezentančno kariero. Uporabna je na več igralnih mestih. Prepričan sem, da bo s svojim znanjem in izkušnjami velika opora našim mladim dekletom ter, da bo nadaljevala tradicijo dobrih iger, ki jih je v našem klubu prikazala že njena rojakinja Ramona.”