V CELJU PADEL DVAKRATNI EVROPSKI PRVAK!

s kategorijo
Novice
.

Igralke Cinkarne Celje so na zadnji tekmi rednega dela pokala EuroCup s 70:67 slavile zmago, v Celju je „padel“ dvakratni evropski prvak! Rangie Bessard je k zmagi dodala 16 točk. To je bila šesta tekma in prva zmaga Celjank v letošnji „Evropi,“ ki jo varovanke košarkarskega dr. Damirja Grgića zapuščajo z dvignjeno glavo!

Pri gostjah je bila z 19 točkami najbolj učinkovita Aaryn Ellenberg-Wiley.

EuroCup, redni del, 6. krog, 13.12.
ŽKK CINKARNA CELJE – Ružemberok 70:67
ŽKK Cinkarna Celje: Delić 7, Krošelj 6, Seničar 3 (4 skoki), Friškovec 7 (4 skoki, 4 ukr.žoge), Ocvirk 10 (5 skokov), Bessard 16 (7 skokov), White 11 (7 skokov), Radović 10

Košarkarice Cinkarne Celje so na najboljši možen način zaključile z letošnjimi nastopi v evropskem pokalu. V zadnjem 6. krogu je v dvorani Gimnazije Celje – Center padel dvakratni evropski prvak Ružomberok. Celjanke so Slovakinje premagale s 70:67 ter se posledično razveselile prve letošnje zmage v omenjenem tekmovanju, skupno pa devete v evropskem pokalu v zgodovini celjskega kluba. Prve po 23. novembru 2006, ko so v Celju s 95:51 premagale zagrebški Medveščak.

Varovanke trenerja Damirja Grgića in njegovega pomočnika Jureta Krajnca so s fantastičnim prvim delom tekme ob polčasu vodile s 50:30. Do konca srečanja so se gostje približale, a zmaga je več kot zasluženo ostala doma. Celjanke so od uvodne tekme v evropskem pokalu, ko so visoko izgubile na gostovanju pri ekipi Szekszarda, stopnjevale svojo formo, kazale vse boljše in boljše predstave, nekajkrat pa tudi nesrečno izgubile, ko bi lahko imele na svojem kontu še kakšno zmago več. Evropski pokal je za našo ekipo dobra šola za naprej, potem ko so si košarkarice Cinkarne Celje dobesedno nabrale prepotrebne izkušnje. Rangie Bessard je tokrat zabeležila 16 točk, 11 Chatrice White.

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje: “Čestitam moji ekipi za zasluženo zmago. Po dobro odigranem prvem polčasu, v katerem smo z agresivno igro nasprotno ekipo prisilili v veliko število izgubljenih žog, nepričakovano popustili, a kljub temu na koncu prišli do zaslužene zmage. To je nedvomno dobra naložba za naprej. Sam osebno sem verjel, da lahko v evropskem pokalu zabeležimo kakšno zmago. Nekajkrat smo bili blizu, ko bi lahko morda vpisali zmago ali dve, tokrat pa nam je uspelo. Zadovoljen sem in upam, da so zadovoljna tudi dekleta. Slednja so dobila prepotrebne izkušnje. Verjamem, da jih bodo v prihodnosti znala izkoristiti. Za konec se zahvaljujem vsem navijačem, ki so nas tudi tokrat bučno podprli.”

Ritem tekem pa ne popušča. Celjske košarkarice zdaj vabijo na novo tekmo mednarodne WABA jadranske lige. V nedeljo, 16. decembra bo v Celju gostovala Budućnost. Celjanke si na poti do novega pozitivnega rezultata želijo vaše številčne in bučne podpore. Vstop na vse domače tekme ŽKK Cinkarna Celje je brezplačen.