V BiH jezni na Budućnost

s kategorijo
Novice
.

V reprezentanci BiH se hudujejo na prvaka Lige ABA Budućnost, ki naj ne bi dovolila, da se Nemanja Gordić udeleži priprav izbrane vrste in ji pomaga pri lovu na SP 2019. „Nemanja je dejal, da bo prišel 9.9. A ga žal ni bilo. Pa ne zato, ker ne bi hotel, ampak mu tega ni dovolila Budućnost,“ je povedal direktor reprezentance BiH Siniša Kovačevič.

Peterica šla

BiH je dobil novega selektorja, obolelega Duška Vujoševića je nadomestil Jasmin Repeša, ki v tem času vodi zasedbo brezplačno! Ekipo čakata tekmi s Finsko in Češko. „Ne razumem, da se Budućnost obnaša tako,“ je razočaran Kovačević, ki spomni, da so lahko mirno v svoje veste odšli Edwin Jackson (Francija), Nikola Ivanović, Petar Popović, Suad Šehović, Filip Barović (vsi Črna gora).

Sporna obnova

Spomnimo pa: Gordić je manjkal tudi v junijskem ciklu kvalifikacij. Takrat je razlog (ne)košarkarski! Gordiću je bilo pred tremi leti obljubljeno, da se bo v fondih za obnovo v vojni poškodovanih hiš našel denar tudi za Gordićevo hišo. „Skušal sem vplivati na ljudi v zvezi in prijatelje,“ je priznal tedanji selektor Vujošević, ki je hotel Gordića na vsak način v svoji ekipi. „Govoril sem z Gordićem in mu priznal, da ga razumem, ker obljube niso bile izpolnjene. Jasno mi je tudi, da do tekme s Francijo te hiše niso mogli obnoviti. Zato to ni bil način, kako se ta situacija konča. Nemanja bi moral razmisliti, a se je odločil, da je ne bo prišel,“ je še dodal Vujošević v pogovoru za Mondo.rs.