V Belgiji dva poraza za uvod

Rubrika: Reprezentanca

Belgijski Antwerpen do konca tedna gosti svetovno prvenstvo v košarki 3×3. V moški konkurenci nastopa tudi slovenska izbrana vrsta, ki je bila prvi dan turnirja dvakrat poražena. Slovence so ugnali Belgijci in Američani. V četrtek še proti Avstriji in Egiptu. Tekme svetovnega prvenstva si je moč ogledati na Sportklubu.

SP V KOŠARKI 3X3 – SKUPINA D, 1. IN 2 KOLO

SLOVENIJA : BELGIJA 16 : 21
Ličen 3, Hirschmann 5, Jordan Rojko 7, Strel 1.

ZDA : SLOVENIJA 22:9
Ličen 4, Hirschmann, Jordan Rojko 4, Strel 1.

Slovenci so na igrišče stopili že uvodni dan turnirja. V prvi tekmi so se dobro upirali gostiteljem prvenstva, a na koncu izgubili s 16:21. V zadnji tekmi večera pa so bili brez možnosti proti Američanom. Branilci naslova svetovnega prvaka so bili boljši z 22:9. V preostalih tekmah slovenske skupine D je Avstrija premagala Egipt 22:8, ZDA Avstrijo 21:17 in Belgija Egipt 21:12.

Po dnevu počitka se bo slovenska reprezentanca v četrtek ob 17. uri pomerila z Avstrijo in za konec skupinskega dela ob 22.10 uri še z Egiptom. Na svetovnem prvenstvu v Antwerpnu tako v moški, kot ženski konkurenci naszopa po 20 reprezentanc. Slednje so razdeljene v štiri skupine. Prvouvrščene reprezentance se neposredno uvrstijo v četrtfinale, druga in tretja reprezentanca iz posamezne skupine pa bodo odigrale dodatno tekmo za preboj med najboljših osem ekip.

MOŠKI DEL TURNIRJA SVETOVNEGA PRVENSTVA
SKUPINA A: Srbija, Francija, Portoriko, Brazilija, Nova Zelandija
SKUPINA B: Litva, Nemčija, Mongolija, Tajvan, Čile
SKUPINA C: Latvija, Nizozemska, Poljska, Japonska, Kitajska
SKUPINA D: Združene države Amerike, Belgija, Avstrija, Egipt, SLOVENIJA

SPLETNA STRAN SVETOVNEGA PRVENSTVA V KOŠARKI 3X3

Slovenske barve branijo Jure Ličen (rojen 2000, višina 196 cm), Jakob Strel (rojen 2000, višina 200 cm), Adrian Hirschmann (rojen 2000, višina 191 cm) in Gašper Jordan Rojko (rojen 1996, višina 200 cm), selektor reprezentance pa je Matic Vidic.