Zdovc: “Če bo treba, bomo igrali Ligo ABA 2!”

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

V teh urah narašča vročica pred jutrišnjo skupščino Lige ABA, ki bo na sporedu jutri ob 12., ne pa ob 14. uri, kot je bilo načrtovano. Spremembi termina je botrovala prošnja Cedevite in Cibone oz. njunih predstavnikov, ki že jutri nadaljujeta finalno serijo, ki bi ji rada predstavnika klubov prisostovala.

Tokratna skupščina je zelo pomembna. Zbrani, volilno/glasovalno pravico imajo vsi klubi, ki so sodelovali v ligi v tej sezoni, so pred prelomnico, ki so lahko usodno vpliva na prihodnost tekmovanja. Prav od zrelosti zbranih bo odvisno, kakšen bo jutri lige.

Reči bobu bob

V prvi vrsti se bo treba soočiti s finalom, ki je bil antireklama košarke in totalna manifestacija (moči) politike. Tega ne rabimo. Zato ne čudi, da je že dan pred skupščino luč sveta ugleda pobuda Cedevite, ki predlaga in poziva, da Crvena zvezda in Budućnost dve sezoni medsebojne tekme igrata 400 kilometrov proč od svojih dvoran. Torej tudi v Sloveniji. Bi pa radi videli junaka, ki bo po vsem tem tvegal riziko.

Liga ima dovolj svojih problemov

Zbrani naj bi razpravljati o spremembi statuta, posledično tudi o povečanju števila članov lige oz. o morebitni vključitvi Olympiacosa v tekmovanje. Kako in kam umestiti Grke, bo podvig. Še posebej če vemo, da Liga Aba ne želi vojne s Fibo (zato bo še naprej spoštovala Fibina okna in ne bo dajala tekem v ta termin), prav tako pa bi prihod Olympiacosa in širitev na 14 klubov za mesec dni podaljšala sezono v regiji. Živ bog ne ve, kam umestiti tekme. Še manj pa Grkov, ki imajo precej težav sami s sabo, zdaj pa bi to širili v regijo, ki ima sama dovolj problemov, zato novih žarišč ne rabi. Pa čeprav gre za nekdanjega evropskega klubskega prvaka.

A kot smo zapisali pred tekmo 22. kroga Lige ABA, ko sta se za preživetje merila Krka in Petrol Olimpija. V Ligi ABA ni nič nemogoče… Ko je Olimpija v igri, pa sploh.

“S tem se ne obremenjujem, niti nimam časa za to. Če bo treba, bomo pač igrali Ligo ABA2,” pa na to temo dodaja Jure Zdovc, trener Petrola Olimpije. ki je zasedla zadnje mesto  v rednem delu. A se zmaji nadejajo, da jih prav širitev lige lahko reši izpada.