V 9. kolu 1.SKL za ženske prva zmaga Maribora

s kategorijo
Novice
.

V edini sobotni tekmi 9. kola 1.SKL za ženske so igralke Grosuplja igrale v prestolnici Štajerske, proti domači ekipi Maribora. Igralke Maribora so z borbeno igro v sedmem poizkusu v tej sezoni prišle do prve zmage.

 1.SKL (Ž), 9. krog, 21.11.
MARIBOR : GROSUPLJE 67:62 (20:18, 14:18, 14:10, 19:16)

V Mariboru je v soboto zvečer zadnjeuvrščena ekipa v 1.SKL za ženske, Maribor gostil igralke Grosuplja. Domače igralke so bile v dosedanjem delu prvenstva še brez zmage in srečanje proti Grosuplju je bila nova priložnost za prvo zmago, kar je Mariborčankam tudi uspela. V tekmi, kjer je bilo kar 11 sprememb vodstva in kar 13 izenačenj, nobena od ekip ni vodila za več kot 6 točk. V nekaterih statističnih elementih sta bili ekipi dokaj izenačeni, eden poglavitnih razlogov za domačo zmago pa je bil skupen boljši met iz igre ekipe Maribora, saj so Štajerke iz igre metale 43%, igralke Grosuplja pa le 33%.

Pri domači ekipi je po doseženih točkah, z odličnim metom iz igre (70%), izstopala Ksenja Hribljan, ki jih je dosegla kar 25, slovenska reprezentantka Merisa Dautović pa je 13 točkam dodala kar 12 skokov. Pri ekipi Grosuplja je bila strelsko najbolj razpoložena Lea Mehle, saj je dosegla 15 točk, Nika Kodelja in Eva Stefanoski pa sta jih dosegli vsaka po 12.

Igralke Maribora bodo naslednjo tekmo odigrale 25. novembra in sicer v Ljubljani, proti Akson Iliriji, Grosuplje pa bo 28. novembra gostilo aktualne državne prvakinje, Cinkarno Celje.