V 4. krogu izbora za NAJ košarkarski dogodek 2014 slavila slovenska reprezentanca!

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Nagradne igre
.

Pomagaj izbrati NAJ košarkarski dogodek leta 2014 in osvoji nagrado – 5.krog!

V 4. krogu izbora za NAJ košarkarski dogodek leta 2014 ste v boju med Luko Dončićem in slovensko reprezentanco, več glasov namenili slednji in tako se ta seli v naslednji krog tekmovanja.

slovenija SP

Med vsemi, ki ste glasovali za NAJ dogodek 2. kroga, je žreb določil naslednje nagrajence, ki prejmejo:

majica Telemach
– Rok Mavrič
– Milan Jerič

majica Košarka.si
– Jaka Pavlišič
– Marko Jerič

slušalke SONY
– Mojca Breskvar

Čestitamo vsem nagrajencem in jih pozivamo, naj svoje podatke posredujejo v inbox Facebook profila Košarka, I like
Že sedaj pa lahko glasujete za nov par, ki se bo udaril v 3. krogu izbora za NAJ košarkarski dogodek.

 

5. KROG – NAJ košarkarski dogodek leta 2014

Preko Facebook aplikacije NAJ DOGODEK LETA na Facebook profilu Košarka, I like lahko vsak dan izberete zmagovalca posameznega kroga, s tem pa se potegujete tudi za praktične dnevne nagrade – 2x Telemach majica, 2x majica Košarka.si in 1x slušalke Sony. V finalu bomo med vsemi sodelujočimi izžrebali nagrajenca, ki bo prejel glavno nagrado – košarkarsko žogo s podpisom Gorana Dragića.

naj dogodek kosarka 2014 - 4.krog

Goran Dragić- Most Improved Player lige NBA 2013/2014       VS.      Cibona prvak ABA lige 2013/2014

V 5. krogu izbora za NAJ košarkarski dogodek leta 2014, se bosta pomerila Goran Dragić z nazivom košarkarja, ki je v sezoni 2013/14 najbolj napredoval v ligi NBA in pa košarkarji Cibone, ki so osvojili naslov prvaka lige ABA v sezoni 2013/14. Mi smo vam pripravili kratek opis obeh dogodkov, na vas pa je da preko aplikacije NAJ DOGODEK LETA glasujete za dogodek, ki je po vašem mnenju bolj zaznamoval košarkarsko dogajanje v preteklem letu. Med vsemi sodelujočimi bomo vsak dan izžrebali 5 nagrajencev, ki bodo prejeli praktične nagrade.

E0

 

                                                                                                                      Klikni in glasuj!

Goran Dragić- Most Improved Player lige NBA 2013/2014

Goran Dragič je v sezoni 2013/14 osvojil naziv Most Improved Player – naziv, ki ga podelijo košarkarju, ki v sezoni pokaže največji napredek v svoji igri. Dragić je na glasovanju, od skupno 1134 točk prejel kar 408 točk, ki jih podelijo športni novinarji iz ZDA in Kanade, medtem ko sta jih drugo in tretje uvrščena Lance Stephenson (Indiana Pacers) in Anthony Davis (New Orleans Pelicans) prejla 158 oziroma 155. Naslov si je najboljši slovenski košarkar prislužil tudi s povrpečjem 20,3 točke na tekmo, čemur je dodal še 5,9 asistence in 3,2 skoka. Z odličnima metoma za dve (50,5%) in za tri točke (40,8%), je bil na koncu celo edini košarkar v ligi, ki je sezono končal z vsaj 50% metom za dve in vsaj 40% metom za tri točke.

DragicMIPPressermov-3248892.576x324

 

                                                                                                                             (foto: nba.com)

Cibona prvak ABA lige 2013/2014

Že sama uvrstitev na zaključni turnir četverice finančno razsutih Zagrebčanov je bila več kot presenetljiva in polfinalna zagrebško-beograjska para sta odkrito napovedovala srbski finale v razprodani Areni. Toda načrti Daria Šarića, Jerela Blassingamea in Nolana Smitha so bili povsem drugačni. Prvi šok je doživela prva ekipa rednega dela Crvena zvezda, ki jo je Cibona na krilih Blassingamea (28+9) in Šarića (21+15) brez težav ugnala, Smith pa je naslednji dan s trojko v zadnji sekundi zavil v črno Partizan in njegove navijače. V finalu je Cibona, sestavljena pretežno iz domačih košarkarjev, z le enim tujcem, ki je dejansko dvigoval kvaliteto in neverjetnim Šarićem preskočila še mestno tekmico Cedevito in prvič osvojila ABA Ligo. Šarić je zasluženo postal najkoristnejši igralec turnirja.

????????????????????????????????????

 

                                                                                                                            (foto: index.hr)

LOGO