V 2. polčasu deklasirali Litvo!

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Slovenska reprezentanca fantov U20 je na svoji drugi tekmi v Tel Avivu premagala reprezentanco Litve z rezultatom 84:72. Slovenija je tako dosegla pomembno zmago za končno razvrstitev v skupini D, jutri ob 15. uri pa se bodo naši fantje pomerili še z reprezentanco Poljske. 

Slovenski košarkarji so tokrat tekmo začeli veliko bolje kot včeraj proti Grčiji. Kljub izenačeni prvi četrtini, kjer sta se ekipi kar sedemkrat izmenjali v vodstvu, so naši fantje zaostajali za točko. Litvanci so drugo četrtino začeli s hitrim delnim izidom 6:0, si priigrali manjšo prednost ter Slovencem niso dovolili, da se približajo na manj kot 4 točke zaostanka. Nejc Klavžar je bil s 13 točkami najboljši strelec Slovenije v prvem polčasu, ki se je končal z rezultatom 37:43 v korist Litvancev.Naši fantje so drugi polčas začeli z veliko večjo mero želje in zbranosti ter se po štirih minutah igre uspeli približati na le točko zaostanka. Razigrala sta se Adrian Hirschmann in Stefan Tovilović, ki sta skupaj dosegla polovico točk Slovenije v tretji četrtini. Ekipi sta v zadnjih deset minut tekme vstopili z rezultatom 59:59 in tako napovedali izjemno napeto končnico. Slovenci so nadaljevali v visokem ritmu ter s trojko Jakova Stipaničeva štiri minute pred koncem tekme prvič povedli za šest točk. Po minuti odmora so zadeli Litvanci, takoj v naslednjem napadu pa je trojko zadel še David Kralj in povišal prednost Slovenije na 72:65. Ko je dobro minuto in pol pred koncem trojko zadel še Nejc Klavžar je prednost Slovenije narasla na deset točk, kar je bilo dovolj za prvo zmago Slovenije na letošnjem evropskem prvenstvu.

Strelsko najučinkovitejši je bil Nejc Klavžar z 21 točkami, zbral pa je še 7 skokov, 3 podaje ter 3 pridobljene žoge. David Kralj je na koncu pristal pri 13 točkah, Hirschmann jih je prispeval 9. Slovenski košarkarji bodo zadnjo tekmo skupinskega dela tekmovanja odigrali jutri ob 15. uri, ko se bodo pomerili s Poljaki.

Slovenija se bo v nadaljevanju prvenstva križala s skupino C, v kateri nastopajo Nemčija, Španija, Hrvaška in Latvija.

EP U20, A divizija, prvi del, 2. krog, 14.7.
SLOVENIJA – Litva 84:72 (18:19, 19:24, 22:16, 25:13)
Slovenija: Strel 6 (7 skokov), Andolšek Heine, Škedelj 8, Klavžar 21 (7 skokov), Jogan, Hirschmann 9 (4 skoki), Ličen 6, Stipaničev 7 (8 skokov), Tovilović 5, Kralj 13 (6 podaj), Tomažič 2 (4 skoki), Stergar 7

3. krog, 15.7.
Slovenija – Poljska (15.00)

že odigrano, 1. krog, 13.7.
GRČIJA – Slovenija 90:79