V 1. krogu 1/4 FINALA izbora za NAJ košarkarski dogodek 2014 je slavil Goran Dragić z naslovom MVP tedna v ligi NBA.

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Nagradne igre
.

Pomagaj izbrati NAJ košarkarski dogodek leta 2014 in osvoji nagrado – 7.krog!

V 9. krogu izbora za NAJ košarkarski dogodek leta 2014 ste izglasovali Gorana Dragića in njegov naziv igralca tedna v ligi NBA. To je bil tudi najtrši bojo, saj je Goran slavil z zgolj enim glasom prednosti!

 

 naj-kosarkarski-dogodek-leta-A2

 

Med vsemi, ki ste glasovali za NAJ dogodek 2. kroga, je žreb določil naslednje nagrajence, ki prejmejo:

majica Telemach
– Jošt Mrdavšič
–Aljoša Polovič

majica Košarka.si

– Luciano Tremp Privé
– Matic Mehlin

slušalke SONY
– Blaž Bernik

Čestitamo vsem nagrajencem in jih pozivamo, naj svoje podatke posredujejo v inbox Facebook profila Košarka, I like
Že sedaj pa lahko glasujete za nov par, ki se bo udaril v 3. krogu izbora za NAJ košarkarski dogodek.

 

10. KROG – NAJ košarkarski dogodek leta 2014

Preko Facebook aplikacije NAJ DOGODEK LETA na Facebook profilu Košarka, I like lahko vsak dan izberete zmagovalca posameznega kroga, s tem pa se potegujete tudi za praktične dnevne nagrade – 2x Telemach majica, 2x majica Košarka.si in 1x slušalke Sony. V finalu bomo med vsemi sodelujočimi izžrebali nagrajenca, ki bo prejel glavno nagrado – košarkarsko žogo s podpisom Gorana Dragića.

gogi mvp(5) (2)

San Antonio Spurs prvak lige NBA 2013/14
VS. 
Uvrstitev Slovenije v 1/4 finale SP v Španiji

V 10. krogu izbora za NAJ košarkarski dogodek leta 2014, se bosta pomerila zmagovalca 3. in 4. kroga.  Prvaki lige NBA, ki so v 3. krogu z 54% glasov premagali Zorana Dragića in njegov naslov MVP kroga v Euroligi in slovenska reprezentanca, ki je z uvrstitvijo v 1/4 finale SP v Španiji v 4. krogu z 69% premagala Luko Donćiča in njegov vpoklic v člansko moštvo Reala.  Tudi tokrat si lahko preberete kratek opis tokratnih nasprotnikov, nato pa je na vas, da preko aplikacije NAJ DOGODEK LETA glasujete za dogodek, ki je po vašem mnenju bolj zaznamoval košarkarsko dogajanje v preteklem letu. Med vsemi sodelujočimi bomo vsak dan izžrebali 5 nagrajencev, ki bodo prejeli praktične nagrade.

naj-kosarkarski-dogodek-leta-B

KLIKNI IN GLASUJ

San Antonio Spurs prvak lige NBA 2013/14

Branilci naslova so bili, na čelu z LeBronom Jamesom, pred začetkom finalne serije v vlogi rahlih favoritov, kar se je z “brejkom” Floridčanov na drugi tekmi v Teksasu tudi potrdilo, a to je bilo praktično vse, kar je “velika Miamijska” trojica pokazala. Naslednje tri tekme so Spursi v pravi košarkarski “old school” kliniki dobili s povprečno razliko 19 točk in Vročici kot taki prstanov niso dovolili niti povohati. Če je pri Miamiju vselej v ospredje stopal James, pa so imele Ostroge več orožij, izmed katerih je najbolj “besnel” mladi Kawhi Leonard in se na koncu tudi okitil z laskavim nazivom najkoristnejšega igralca finala. Za generacijo Tima Duncana in Gregga Popovicha je bila to že peta lovorika in prav lahko bi se zgodilo, da v letu 2015 izjemni dvojec, obdan z odličnim podpornim kadrom in predvsem sistemom, ki preverjeno deluje, svojo pot sklene s šestim skokom na vrh

NBA

(foto: nba.com)

Uvrstitev Slovenije v 1/4 finale SP v Španiji

Četa Jureta Zdovca se je do odločilne tekme v predtekmovalni skupini z Litvo prebila po načrtih – brez praske. Prvi dan so brez večjih problemov padli tudi nevarni Avstralci, na katere s(m)o opozarjali. Derbi z Litovci se je odvijal po pričakovanih notah – Slovenci so vseskozi vodili, dokler ni prišlo do nerazumnega padca, v katerem Goran Dragić in soigralci kar 10 minut niso našli poti v mrežico. Čeprav so baltski košarkarji odigrali vse prej kot dobro tekmo, so na koncu slavili s 67:64 in se tako vse do polfinala izognili favoriziranim Američanom, ki so korak poprej izločili ravno Slovenijo. Ob pogledu na slovenski kader, kjer je mesto edinega pravega centra zasedel debitant v reprezentanci Alen Omić,je sedmo mesto vsekakor optimalen rezultat, a bi z nekoliko bolje odigrano tekmo z Litvo le-ta lahko bil še precej boljši.
Slovenia Basketball World Cup  Gran Canaria Spain 2014

(foto: Drago Perko)

LOGO