Užaljeni Avstralci: Žalite našo športno kulturo

v rubriki
SP Španija 2014
s kategorijo
Novice
.

“Avstralska košarkarska zveza kategorično zanika namige, da naj bi njena reprezentanca na tekmi z Angolo načrtno priredila rezultat. Avstralci so v tekmo odšli z željo po zmagi – povsem preprosto,” so med drugim v odzivu na disciplinski postopek FIBE odgovorili s krovne avstralske košarkarske zveze.

Takole so Angolci v drugem polčasu polnili koš Avstralcev, ki so vse skupaj le opazovali

Takole so Angolci v drugem polčasu polnili koš Avstralcev, ki so vse skupaj le opazovali

“Obtožbe so čiste špekulacije, ki žalijo Avstralsko športno kulturo in našo reprezentanco, ki je skozi svetovno prvenstvo dala od sebe vse,” so še zapisali.

Trojica ni igrala zaradi zdravniškega nasveta

Spomnimo, na tekmi Avstralije in Angole je selektor Andrej Lemanis “na hladno” postavil tri nosilce igre – Davida Andersena, Arona Baynesa in Joeja Inglesa. V drugem polčasu je Angola dosegla neverjetnih 62 točk in na trenutke je izgledalo, da Boomersi počno prav vse, da bi izgubili, le na svoj koš niso metali. “Odločitev o počitku treh igralcev je prišla na podlagi nasveta zdravstvene službe. Zdravje in dobro počutje košarkarjev sta dve poglavitni zadevi,” še dodajajo v sporočilu za javnost z avstralske zveze.

Ne glede na vse, tudi če so Avstralci kalkulirali, se jim ni izšlo, saj jih je v osmini finala s trojko nekaj sekund pred koncem pokopal Emir Preldžić, Slovenija pa je z uvrstitvijo v četrtfinale vseeno izpolnila svoje primarne cilje.

 

foto: fiba.com