“Utrujenost ne sme biti izgovor, v Trbovljah pričakujem boljši pristop!”

s kategorijo
Novice
.

Ženska članska reprezentanca v Laškem nadaljuje priprave na evropsko prvenstvo. V dvorani Tri Lilije bo opravila novih pet treningov, v četrtek in petek pa se bo znova predstavila navijačem. V Trbovljah se bo pomerila s Švedsko in Veliko Britanijo.

Pripravljalni tekmi:

6.6.
Slovenija – Švedska (18.00)

7.6.
Slovenija – Velika Britanija (19.00)

Po nagrado

Tekem v Trbovljah se veseli tudi kapetanka Nika Barič. „Hvala bogu. Zelo sem vesela, da igramo dejansko po celi Sloveniji in tako populariziramo žensko košarko in vabimo navijače v Niš na evropsko prvenstvo,“ pove Baričeva, ki je minulo soboto odigrala prvo pripravljalno tekmo. Petkovo preizkušnjo s Češko je izpustila, saj so ji v matični občini Trbovlje podelili posebno nagrado častne občanke. „Ker sem bila v Sloveniji, nisem želela izpustiti te priložnosti. Ponosna sem na to. V govoru sem se zahvalila vsem, predvsem pa županji in vsem ljudem, ki me podpirajo ali pa „kurcajo“. Velika hvala je šla tudi družini in prijateljem, ki mi ves čas stojijo ob strani,“ je v svojem slogu dodala Baričeva.

Preluknjale kot sir

S sobotno tekmo in prepričljivim porazom proti Hrvaški razumljivo ni bila zadovoljna. „Ne morem biti. Na petkovi tekmi je bilo v naši ekipi več želje in energije, v soboto pa se je čutila utrujenost. To ne more biti izgovor oz. lahko je sedaj, na EP pa ne! Tudi na prvenstvu bosta dve tekmi zapored, prva ob 20.00 zvečer, druga ob 16.00 popoldan. Hrvati so nas na tekmi v Laškem preluknjale kot sir,“ je bila jasna Nika Barič, ki pravi, da sama nikogar ne podcenjuje. Ali je bilo to podcenjevanje Hrvaške pri ostalih dekletih, pa mora vsaka razčistiti pri sebi.

Dva dni in pol ni trenirala

„Morda so šle igralke v tekmo z neko rezervo, morda so se tudi malce smilile sebi zavoljo utrujenosti. V Trbovljah bo tempo identičen, dva dneva, dve tekmi. Pričakujem boljši pristop,“ nadaljuje Nika, ki je uvodni teden dobro trenirala, potem pa prejšnji teden izpustila dva dneva in pol, prehlad jo je položil v posteljo.

„Treningi v Laškem so bili naporni, prva dva dneva sploh. Igralke so imele težave z mišicami, nekaj je bilo nategov… Pride potem kak trening, ko se moraš „prešvercati“ skozi… Vem, da je težko, a nam bo zato na EP lažje!“ še pove Nika.

Povedala pa je, da so v sklepni fazi njeni pogovori z novim delodajalcem! Po štirih letih je sklenila sodelovanje z Ekaterinburgom. „Nova pogodba se že dela,“ za konec pristavi Baričeva.