Uspešna vrnitev Dragića, zmagal tudi Dallas brez Dončića

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Miami je po vrnitvi Gorana Dragića, ki je zaradi poškodbe izpustil dve tekmi, in Jimmyja Butlerja, ki je izpustil zadnje tri, še tretjič v sezoni premagal Indiano, ki je tudi najverjetnejši tekmec v prvem krogu končnice.

Gogi je tekmo začel v prvi peterki in igral točno 30 minut, v tem času pa dosegel 11 točk in 9 asistenc. Miami je letos dobil vseh osem tekem, v katerih je Gogi zbral vsaj osem asistenc. Jimmy Butler je dosegel 19 točk, predvsem pa je v obrambi ustavil najbolj vročega igralca v mehurčku, TJ Warrena, ki je imel do te tekme povprečje čez 34 točk na tekmo, na tekmi proti Miamiju pa se je ustavil že pri 12ih.

Tekmo so navijači težko čakali prav iz razloga spremljanja novega dvoboja med Butlerjem in Warrenom – po zadnji medsebojni tekmi januarja je namreč Jimmy na Instagramu obkrožil datum njunega naslednjega dvoboja (do katerega je zaradi pandemije prišlo šele včeraj), saj sta zadnji dvoboj končala v besednem in delno fizičnem obračunavanju, ki je botrovalo tudi izključitvi.

 

Na račun obračunavanja med Butlerjem in Warrenom so se pošalili tudi na uradnem Twitter računu Miami Heat

Indiana je vodila le tik pred zaključkom prvega polčasa, odločilno prednost pa je Miamiju uspelo narediti v tretji četrtini, ko vodstvo do konca tekme ni več padlo pod 10 točk. Ekipi se bosta še enkrat pomerili v petek v zadnjem krogu rednega dela.

Zmagal je tudi Dallas, ki je igral brez trojke Dončić, Porzingis, Finney-Smith. Proti ekipi Utah so večji del tekme zaostajali, pri čemer so bili igralci iz Salt Lake Cityja izredno natančni pri metu za tri točke – zadeli so kar 21 trojk, eno manj od rekorda kluba. Najvišja njihova prednost je tako na začetku tretje četrtine znašala kar 22 točk, potem pa je Dallas začel topiti prednost, tudi po zaslugi dejstva, da so na klopi večji del drugega polčasa ostali nosilci igre Utah, Donovan Mitchell pa je presedel celotno tekmo. Ob zaključku sta za dokaj gladko zmago s trojkami poskrbela Hardaway Jr. in Curry.

Ekipa LA Lakers je s trojko Kyla Kuzme manj kot sekundo pred koncem tekme poskrbela za zmago proti Denverju, kjer je trener dokaj enakomerno razdelil minutažo, kot da se je že nekako sprijaznil, da bo redni del končal na tretjem mestu, Lakersi pa so po nekoliko slabših predstavah nujno potrebovali zmago za dvig samozavesti. LeBron James in Anthony Davis sta bila tako na igrišču 38 minut, prvi je dosegel 29 točk, drugi 27.

 

Še naprej ostajajo neporaženi igralci Phoenixa, tokrat so premagali Oklahomo, ki je tudi spočila nekaj nosilcev igre. Booker je dosegel 35 točk.

Liga NBA, 10.8.:

UTAH – DALLAS 114:122

MIAMI – INDIANA 114:92

PHOENIX – OKLAHOMA CITY 128:101

MILWAUKEE – TORONTO 106:114

LA LAKERS – DENVER 124:121