Uroš Slokar navdušen nad Pascalom Siakamom

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Za odmeve s sinočnjega prvega srečanja v velikem finalu lige NBA smo poklicali Uroša Slokarja, nekdanjega reprezentanta, ki je eno sezono preživel ravno v Torontu.  V sezoni 2006-07 je Slokar odigral 20 tekem za Raptorse, v povprečju pa je dosegal 1,9 točke na tekmo. Najbolj v spominu vsem navijačem “Slokija” je ostala zadnja tekma rednega dela tiste sezone, ko je krilni center v porazu proti Detroit Pistons dosegel 18 točk.

Slokar pravi, da je nad zmago Toronta proti Golden State Warriors bil presenečen, ne pa šokiran. Kot pravi, ga rezultat ni tako močno presenetil zaradi tega, ker že v prejšnji seriji z Milwaukeejem favoriziral Buckse, pa so mu Raptorsi dokazali nasprotno.

Glede na minule sezone, ko so navijači Toronta redno bili razočarani s predstavami njihovega moštva v končnici, letos Raptorsi kažejo drugačen obraz. Po mnenju Slokija je za to zaslužen prihod Kawhija Leonarda: “Leonard je prinesel iz San Antonia tisto zmagovalno mentaliteto, ki je pretehtala v korist Raptorsov.”

Sicer pa Slokarja, ki je bil 58. izbor na NBA naboru leta 2005, najbolj navdušuje Pascal Siakam, ki je dosegel kar 32 točk z izjemnim odstotkom meta. “Tako efektivno igra, da me je presenetil. Atletika je, met je. On je tisti ‘X faktor’.”

Slokar se spominja sezone 2006-07, ko so presegli vsa pričakovanja in se uvrstili v končnico. Že takrat, kot pravi, je vladala evforija. A nič podobna temu sedaj: “V Torontu ni toliko ameriški stil navijanja, ker je več kultur tam. Je bolj evropski, ker ima preteklost bolj povezano z Evropo. Mene to navijanje ne preseneča, zgolj navdušuje.”

Slokar, ki je kariero začel na Ježici, potem pa pri ljubljanskem Slovanu, poudarja dodaten pomen, ki ga ima ta finale za košarko, saj se še dobro spomni kako Raptorsi niso samo ekipa, ki zastopa Toronto, temveč celo Kanado.