Urban Klavžar: “Vsekakor si kvalifikacije želimo zaključiti z zmago!”

Rubrika: Reprezentanca

Z nedeljskimi in ponedeljkovimi tekmami se bo zaključil evropski del kvalifikacij za letošnje svetovno prvenstvo, ki bo potekalo od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinih, Japonskem in v Indoneziji. #mojtim, ki si je četrti nastop na svetovnem prvenstvu zagotovil že novembra lani, bo za konec uspešnih kvalifikacij v ponedeljek ob 18. uri v Kopru gostil reprezentanco Izraela. Vstopnice so v predprodaji po 20 € na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Neposredni prenos na Sportklubu.

KVALIFIKACIJE ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023

6. kolo drugega dela
Ponedeljek, 27. februar 2023, ob 18. uri
Koper – Arena Bonifika
SLOVENIJA : IZRAEL – prenos na Sportklubu

Vstopnice za dvoboj v koprski Bonifiki so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola, navijačem pa svetujemo nakup prek spleta. V enem naročilu je možen nakup največ osmih vstopnic. Vse informacije glede vstopnic ter sam nakup lahko najhitreje opravite na spodnji povezavi.

Cena posamezne vstopnice v predprodaji znaša 20 €, na dan tekme bo cena vstopnice 25 €. Na voljo so tudi vstopnice tik ob samem igrišču. Otroci do dopolnjenega šestega leta imajo na tekmo prost vstop, a nimajo zagotovljenega sedeža. Sedežni red ni določen, izbira sedišč je prosta.

S spletnim nakupom vstopnice za kvalifikacijsko tekmo med Slovenijo in Izraelom v koprski Bonifiki, posameznik prejme predkupno pravico za nakup enakega števila vstopnic za pripravljalno tekmo med Slovenijo in Grčijo.

Kupci vstopnic kupljenih prek spleta, boste iz sistema Eventim na elektronski naslov, ki ga boste navedli ob nakupu, pred začetkom uradne prodaje vstopnic za tekmo Slovenija : Grčija prejeli povezavo, navodila in unikatno kodo, s katero boste dva dni imeli možnost predčasnega spletnega nakupa enakega števila vstopnic

Pred zadnjim kolom kvalifikacij je že znanih devet izmed dvanajst evropskih reprezentanc, ki bodo zaigrale na svetovnem prvenstvu, ki bo potekalo od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinih, Japonskem in v Indoneziji. Slovenija bo četrtič udeleženka turnirja dvaintridesetih najboljših reprezentanc na svetu. Prvič je nastopila 2006 na Japonskem, 2010 je igrala v Turčiji, 2014 pa v Španiji.

Iz slovenske skupine sta si nastop na prvenstvu prav tako zagotovili Nemčija in Finska, ki bosta v ponedeljek med seboj odločali o prvem mestu v skupini. Poleg omenjenih treh reprezentanc pa zadnje tekme mirno pričakujejo še Francozi, Grki, Italijani, Latvijci, Litovci in Španci.

V slovenskem taboru so nesrečni in nespretni petkov poraz v Talinu že skrbno analizirali. Vsi skupaj verjamejo, da so se iz tekme proti Estoniji veliko naučili, reprezentanti pa so misli hitro usmerili v dvoboj proti Izraelu. Tudi Izraelci so v petek doživeli podobno usodo, kot Slovenci. Večji del tekme so namreč vodili proti reprezentanci Finske, a prednost v zaključku zapravili in izgubili po podaljšku. Reprezentanci Slovenije in Izraela sta sicer odigrali devet medsebojnih tekem. Pet jih je pripadlo #mojtim, ki je zmagal tudi novembra v aktualnih kvalifikacijah. V Tel Avivu je bilo 75:62.

Še bolj kot strokovni štab, pa se s pripravami za ponedeljkov obračun v tem trenutku ukvarja zdravniška služba reprezentance. Na nedeljskem dopoldanskem regeneracijskem treningu je namreč vadila le sedmerica košarkarjev, saj se po povratku iz Estonije s trebušnimi težavami soočajo Žiga Samar, Gregor Glas, Aleksej Nikolić, Leon Stergar in Saša Ciani. Selektor Aleksander Sekulić bo tako šele po zadnjih dveh treningih oziroma tik pred tekmo videl, na koga izmed dvanajsterice košarkarjev bo lahko računal.

Aleksander Sekulić, selektor slovenske moške reprezentance:
”V Kopru smo vsakič imeli bučno podporo navijačev, ki so nam pomagali do pomembnih zmag in uvrstitve na svetovno prvenstvo. Kvalifikacije želimo končati z zmago. Želja po dokazovanju te mlade reprezentance je zelo velika. Verjamem, da se bodo fantje slovenski javnosti predstavili z veliko mero borbenosti in pogumno igro ter bodo pokazali svoj razkošen talent, ki ga imajo.”

Urban Klavžar, slovenski reprezentant:
”Novembra so nas v Kopru do zmage in uvrstitve na svetovno prvenstvo podpirali glasni navijači in upamo, da se bodo tokrat znova zbrali v velikem številu. Vsekakor si kvalifikacije želimo zaključiti z zmago. Tekma bo za nas mlade igralce nova lepa priložnost za dokazovanje. Na nasprotnika se bomo dobro pripravili in odigrali po najboljših močeh.”