Z. Dragić ekskluzivno za kosarka.si: Od mene pričakujejo najboljše, to jim bom tudi dal

Rubrika: Liga NBA

Slovenski košarkarski reprezentant je z NBA franšizo Phoenix Suns, kjer se bo pridružil bratu Goranu, ki je nesporni vodja ekipe, podpisal dveletno pogodbo. S tem je postal deveti Slovenec v najmočnejši ligi na svetu, oba Dragića pa bosta tvorila sploh prvo slovensko bratsko navezo.

foto: basketuniversofficial.org
foto: basketuniversofficial.org

Dogovor je bil sklenjen včeraj (po evrospkem času), in sicer po daljših pogajanjih z več preobrati. Ključno oviro je namreč predstavljala višina pogodbe, saj mora Zoran plačati odškodnino klubu iz Malage v višini, ki presega odškodnino, ki jo lahko plačajo klubi iz NBA. Malaga je v pogajanjih z agentom Zorana Dragića, Radetom Filipovićem iz agencije BDA Sports Management, znižala odškodnino za prestop iz 1.1 milijona USA na 1 milijon USD.

Sklenjena pogodba Zoranu zagotavlja dvoletni angažma v NBA in skupno 4 milijone USD bruto.

“Od mene pričakujejo najboljše. To jim bom tudi dal”

Zoran, ki se bo novim soigralcem pridružil v ponedeljek pred odhodom na 5 dnevni trening kamp, je za naš portal ekskluzivno povedal:“Izpolnile so se mi sanje, saj smo uspeli doseči dogovor z NBA klubom Phoenix Suns. Zavedam se, da je pred menoj povsem novo obdobje v karieri in okolje v katerem se bom moral šele dokazati. Nov začetek pričakujem z veliko nestrpnostjo in poln optimizma ter samozavesti. V preteklih letih sem se dokazal na mednarodnem odru in vem, da lahko igram ob boku najboljšim. Po reprezentanci pa bom zopet zaigral skupaj z bratom, česar se zelo veselim. Zaradi njega bo prvo leto gotovo lažje, saj se je potrebno v NBA navaditi na povsem drugačen način življenja, treniranja in igranja. Obenem pa igranje z uspešnim bratom pomeni tudi dodaten pritisk in odogovrnost, saj bodo vsi od mene pričakovali le najboljše. In to jim bom tudi dal. Zahvaliti se želim Malagi, kjer sem dobil priložnost za igranje in dokazovanje v Evroligi. Bili so izredno korektni in me niso kakorkoli ovirali pri prestopu v NBA.”