URADNO: Gašper Potočnik novi trener Olimpije

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Gašper Potočnik je novi trener Olimpije, so potrdili v KK Union Olimpija. Na tem mestu bo nadomestil Memija Bečiroviča.

foto: igor martinšek

Gašper Potočnik (Foto: Igor Martinšek)

Kdo je Potočnik?

Gašper Potočnik je svojo trenersko kariero začel v Škofji Loki kot vodja mladinskih kategorij prvoligaša Loka Kave, potem je tri leta deloval v ženski košarki in zatem še štiri leta v Loka Kavi kot glavni trener. Iz Škofje Loke se je pred sezono 2007/2008 za tri leta preselil k Unionu Olimpiji, kjer je opravljal delo pomočnika trenerja Memiju BečirovićuAleksandru Džikiću in Juretu Zdovcu. Pred sezono 2010/2011 se je vrnil v Škofjo Loko kot glavni trener. V sezoni 2011/2012 je prevzel vodenje Elektre Šoštanj. Z njo je bil v ligi Telemach vseskozi blizu uvrstitve v končnico, na koncu pa je osvojil peto mesto. Pred sezono 2012/2013 se je pridružil novomeški Krki kot pomočnik trenerja. V drugem delu sezone je prevzel Krko kot glavni trener in uspešno zaključil sezono z naslovom prvaka. Gašper Potočnik že dolga leta sodeluje tudi kot pomočnik trenerja v slovenskih košarkarskih reprezentancah. Najprej je deloval v ženski mladinski, mladi in članski in nato še v moški mladinski reprezentanci. V zadnjih dveh sezonah opravlja tudi delo pomočnika trenerja Božidarju Maljkoviću v slovenski članski reprezentanci. Trener Potočnik od sezone 2013/2014 pri Unionu Olimpiji opravlja funkcijo vodje mladinskega pogona in trenerja mladinske ekipe.

Menite, da je Gašper Potočnik pravi trener za Union Olimpijo?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Matevž Zupančič, direktor Uniona Olimpije: “V danem položaju se je Gašper Potočnik ponujal kot najboljša rešitev za prevzem funkcije članskega trenerja ekipe, ki želi imeti mlado in domače jedro. Odlični rezultati dela v mladinskih selekcijah, izkušnje v članskih kolektivih slovenskih klubov in članski reprezentanci ter predanost Unionu Olimpiji je le nekaj najbolj bistvenih elementov. Ob jasni podpori projektu s strani naših pokroviteljev, smo kolektiv za prihodnjo sezono začeli graditi pri članskem trenerju. V prihodnjem obdobju bo znan tudi preostali del strokovnega štaba tako članske kot tudi mladinskih selekcij, nato pa se bomo lotili igralskega kadra. Gradili bomo na podlagi stroke, ki bo lahko sledila razvojnim ciljem in delovala strogo v okvirih finančnih zmožnosti.”

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: “Najprej bi se rad zahvalil vodstvu kluba in pokroviteljem za ponujeno priložnost in izkazano zaupanje. Zavedam se, je pred klubom zahtevno obdobje, pred nami pa odgovorna naloga, za katero pa verjamem, da jo skupaj s sodelavci ob pravi strategiji in veliki meri potrpljenja lahko v doglednem času dobro izpolnimo. Naredil bom vse, kar bo v moji moči, da v okviru finančnih zmožnosti sestavimo kar se le da dober igralski in strokovni mozaik in tako postavimo dobre temelje, ki bodo osnova za trdo delo in dokazovanja željno ekipo. Želim si, da bi z delom in zvrhano mero borbenosti prepričali čim večje število navijačev, saj košarko igramo prav zaradi njih.”