Upravniki spet v finale, Butalinih 26 premalo za zlato

Rubrika: Študentska liga

Sinoči se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2016/17, videli smo polfinalne tekme tako v ženski kot moški konkurenci. Finalistke v ženski konkurenci so postale študentke z Ekonomske fakultete in Fakultete za farmacijo, v moški konkurenci pa so finalisti postali študenti s Fakultete za šport in Fakultete za upravo. Omeniti velja, da bodo prav slednji branili lanski naslov.

Tekmovanje se bliža koncu (foto: Liga Spalding UKL)

Liga Spalding UKL, polfinale, ženske, 10.4.
Medicinska fakulteta – FAKULTETA ZA FARMACIJO 41:50
(Macura 19, Cesar 7, Lesar P. in Volarič 6; Jakobčič 21, Dolenc 19, Kugonič 10)

Prva polfinalna tekma v ženski konkurenci je minila v izenačenem boju. Prva četrtina se je končala s točko prednosti v korist študentk z Medicinske fakultete. V drugi četrtini se je nadaljevala izenačena borba, za malenkost pa so bile v tem delu uspešnejše »farmacevtke«, ki so ob odmoru vodile z dvema točkama razlike. V tretji četrtini se je nadaljevala sicer izenačena borba, «farmacevtke« pa so si z nekaj norimi trojkami priborile pet točk prednosti. »Medicinke« so se na začetku zadnje četrtine zbrale in tri minute pred koncem tekme rezultat izenačile. Tako se je obetala zanimiva končnica, v kateri pa so imele več košarkarskega znanja »farmacevtke«, ki so tekmo varno odločile sebi v prid in tako postale prve finalistke letošnjega tekmovanja. Velja omeniti, da je to prvo finale za »farmacevtke« – več kot zasluženo.

Fakulteta za šport – EKONOMSKA FAKULTETA 32:59
(Kastelic 12, Gogala 6, Kerštajn 4; Mičunović 14, Petrović 13, Klavžar 9);

Druga polfinalna tekma v ženski konkurenci je bila že pred samim začetkom glede na sestavi obeh ekip označena za nekakšen finale pred finalom. V prvi četrtini so bile lanske prvakinje popolnoma neprepoznavne in »ekonomistke« so ta del igre dobile z visoko razliko 4 : 16. V drugi četrtini so se »športnice« le prebudile, vendar prednost »ekonomistk« je bila podobna kot po prvem delu tekme – 14 točk. V drugem polčasu so »športnice« poskušale vse, da bi prednost »ekonomistk« zmanjšale. Vendar »ekonomistke« so igro lepo umirile in s kontrolirano igro in dobrimi skoki pod obema obročema pred zadnjim delom igre vodile z 19 točkami prednosti in praktično odločile tekmo. To se je na koncu izkazalo za resnično in »ekonomistke« so zasluženo postale druge finalistke letošnjega tekmovanja.

polfinale, moški:
FAKULTETA ZA ŠPORT – Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo 57:51
(Vinazza 16, Sirnik 11, Trafela 10; Butala 26, Travica 11, Trstenjak 8)

»Kemiki« so že pred tekmo ostali brez poškodovanega nosilca ekipe Petra Koširja, tako da se je pričakovala suverena zmage »športnikov«. S tem pa se niso strinjali danes neverjetno motivirani »kemiki« in prvo četrtino dobili s točko razlike. V drugi četrtini se je nadaljevala neizmerna borba in dvorana polna navijačev obeh ekip je lahko uživala v daleč najboljši letošnji predstavi . Polčas se je končal s točko prednosti v korist »športnikov«. V tretji četrtini se je nadaljevala izenačena borba. Po koncu tega dela igre so imeli »športniki« dve točki prednosti in obetala se je izjemna zadnja četrtina. V njej so študentje s FKKT že pošteno dihali na škrge in tako so »športniki« minuto in pol do konca povedli s šestimi točkami naskoka. »Kemiki« so še z zadnjimi atomi moči poskušali izid tekme preobrnili sebi v prid in kljub izjemno razpoloženemu Nejcu Butali v tej nameri niso uspeli. Športniki so tako zanesljivo ohranili prednost in se zasluženo uvrstili v finale letošnjega tekmovanja.

FAKULTETA ZA UPRAVO – Ekonomska fakulteta 67:65
(Hojč 21, Dežman 18, Petejan 17; Panič 21, Kovačević 20, Čergić 10)

Pričakovano izjemno izenačena tekma. Nobena od ekip si ni priigrala večje prednosti, s tem da so v tej tekmi »upravniki« res uveljavili vse svoje izkušnje, saj so ravno v zadnji sekundi v vseh štiri četrtinah zadeli odločilne koše. Najodločilnejši koš za zmago pa je bil dosežen v izdihljajih tekme v zadnji četrtini, ki je »upravnikom« prinesel drugi zaporedni veliki finale košarkarske lige.

Vse informacije z zvezi s tekmovanjem v SPALDING UKL 2016/17 na uradni spletni strani.