»Upravniki« in »medicinke« prvaki SPALDING UKL 2018/19, Bojan Tepić in Sara Meden MVP prvenstva

Rubrika: Študentska liga

Minulo sredo se je končalo tekmovanje v SPALDING UKL 2018/19. Videli smo tekme za 3. mesto in 1. mesto tako v ženski kot moški konkurenci. »Upravniki« so s finalno zmago ponovili lanski uspeh, njihov uspeh pa so dopolnile študentkam z Medicinske fakultete. MVP letošnje celotne tekmovalne sezone sta postala Bojan Tepić (FU) in Sara Meden (MF).

SPALDING UKL 2018/19:

Tekma za tretje mesto (ženske):

FAKULTETA ZA ŠPORT – Pedagoška fakulteta FSP: Gabrovšek 18, Lavrič in Jamnik 10, Klobučar 5, Žalec 3, Smolnikar in Zidar 2;
PeF: Struna 12, Dremel 10, Hribar 8, Lisić  in Jug 4, Šumec 2;

Glede na razmerje moči v predtekmovanju v  mesecu januarju je bilo pričakovati premoč študentk s FSP. Prva četrtina je bila še dokaj izenačena, saj so »športnice« vodile le s 4 točkami naskoka. Tudi v nadaljevanju srečanja je veliko preglavic »športnicam« predstavljala zlasti conska obramba študentk s PEF, vendar so »športnice« s svojo kvaliteto nekajkrat povedle s 17 točkami prednosti in na koncu srečanje mirno pripeljale do zanesljive zmage in tako dobile boj za tretjo mesto v letošnjem tekmovanju. Čestitke »športnicam« za osvojeno bronasto medaljo, »pedagoginjam« pa za zelo dobro odigrano sezono.

Tekma za tretje mesto (moški):

Fakulteta za družbene vede MEDICINSKA FAKULTETA   54 : 75
FDV: Jordan Rojko in Kučej 16, Javornik 8, Kodrič in Brecelj 6, Gršič 2;
MF: Drglin 28, Milič 15, Mirkovič 13, Tomažič in Dolenšek 6, Verbič 5, Berce 2;

Že pred samim začetkom srečanja se je pričakoval borben pristop obeh ekip. Menili smo, da bo tekma zelo izenačena, vendar temu ni bilo tako. V prvem polčasu so bili študentje z MF boljši nasprotnik, saj so prvo četrtino dobili s 7 točkami razlike, ob polčasu pa so svoje vodstvo celo podvojili. V nadaljevanju so študentje s FDV poskušali vse, da bi visoko vodstvo »medicincev« znižali – vendar jim to nikakor ni uspelo. Izjemno igro je tokrat pokazal Matej Drglin in tudi z njegovo pomočjo so študentje z MF obdržali visoko vodstvo in si zasluženo priigrali bronasto medaljo. Čestitamo!!!

Tekma za prvo mesto (ženske):

Ekonomska fakulteta – MEDICINSKA FAKULTETA   61 : 66
EF: Černač 24, Mičunović 14, More 11, Petrović 9,  Pušenjak 3;
MF: Meden 32, Šarlah 9, Gošnjak 8, Lakner 7, Škobalj 6, Cesar 4;

Lanske prvakinje študentke z EF so tudi v tem finalu veljale za favoritinje. S tem se niso strinjale študentke z MF saj se je prva četrtina končala z 2 točkami razlike v korist »ekonomistk«. V drugi četrtini so študentke z EF svojo igro gradile s podajami pod koš na visoko Černačevo (s tem se jim je odpiralo tudi več prostora za mete od daleč), »medicinke« pa je ves čas »nad vodo« držala danes izjemna Sara Meden. Tako se je polčas končal s 7 točkami razlike v korist »ekonomistk«.  Drugi polčas so študentke z MF začele izjemno učinkovito in z začetnim delnim rezultatom 0 : 8 povedle s točko razliko. Po minuti odmora so se »ekonomistke« le zbrale in ob koncu tretje četrtine zopet prešle v vodstvo s 5 točkami razlike. V zadnji četrtini so »medicinske« poskušale vse, da bi rezultat obrnile sebi v prid. V tej nameri so popolnoma uspele saj so v izjemni končnici popolnoma nadigrale svoje nasprotnice in več kot zasluženo osvojile letošnji naslov. Res izjemno!!!

Tekma za prvo mesto (moški):

FAKULTETA ZA UPRAVO – Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo   67 : 48
FU: Sajevic 18, Hojč 15, Tepić 10,  Đogić 9, Soldo 7, Ribnikar 5, Širovnik 3
FGG: Klobčar 15, Gortnar 12, Zavolovšek 8, Hrabrič 7, Obleščak 4, Jakovina 2;

Tudi v moškem finalu smo gledali lanske prvake – študente s FU. Ekipi sta se v letošnji tekmovalni sezoni že enkrat srečali in takrat so gladko zmago slavili »upravniki«. Tako so na nek način »upravniki« morali prevzeti vlogo favorita v tem finalnem obračunu. S tem se niso strinjali »gradbeniki«, saj se finale ne igra ampak zmaguje… Prva četrtina je minila v dokaj enakovredni igri, na kratek odmor pa so s prednostjo 4 točk odšli »upravniki«. V drugi četrtini se je nadaljevala prava borba za vsako žogo, ob koncu tega dela igre pa so bili precej boljši lanski prvaki, ki so na odmor med polčasoma odšli z 12 točkami naskoka. V tretji četrtini so »upravniki« znali z mirno in rutinirano igro obdržati dvomestno prednost in si pred zadnjim delom igre priboriti lepo prednost. V zadnjem delu igre pa so »upravniki« popolnoma razigrali in tako le potrdili svojo kvaliteto in zanesljivo zmagali in že drugič zapored in tretjič v svoji zgodovini osvojili naslov prvakov. Vse čestitke gredo tudi »gradbenikom« za izjemno sezono.