Olimpija proti Zenitu začenja v zatemnjeni dvorani z Green Dragonsi

v rubriki
Eurocup
s kategorijo
Novice
.

Ljubljanski košarkarji danes ob 18-ih v sklopu 4. kola Eurocupa gostujejo ruski Zenit iz St. Petersburga. Pomoč s tribun v obliki povratka navijaške skupine bi lahko prispevala svoj delež k prvi domači zmagi v letošnji evropski sezoni.

foto: GZ
Pri Unionu Olimpiji tudi tokrat pripravljajo posebno predstavitev ekipe v zatemnjeni dvorani, nagradne igre in še marsikaj. foto: GZ

Včeraj so izgubili s Khimkijem za pet točk. Gre za kompaktno moštvo, ki je dobro pokrito na vseh položajih. Izjemno dobri so v napadalnem skoku. Veliko igrajo tranzicijske košarke, kjer prednjačita predvsem Hodge in Jones. Velikokrat izkoristijo napad, če nasprotna ekipa še ni postavljena v obrambi. Posebno pozornost bomo posvetili še Landryu, ki kot edini od njihovih visokih igralcev zna zadeti tudi trojko. Odličen je tudi v napadalnem skoku. V svojih vrstah imajo še perspektivnega strelca Kulagina, ki ima v njihovem napadalnem sistemu popolnoma proste roke. Nanj močno računajo tako v Zenitu, kot tudi v reprezentanci,” je pred tekmo dejal trener Uniona Olimpije Aleš Pipan, ki svojim varovancem ne bo dovolil podobnega pristopa kot na sobotni tekmi z Metalcem: “Moji fantje lahko odigrajo hrabro, brez pritiska in strahu. Ne smemo si dovoliti takšnega napačnega razmišljanja kot na zadnji tekmi ABA Lige.”

Povratek Klemna Prepeliča se je, vsaj zanj, zgodil ob težkem trenutku, ko so Ljubljančani proti Valjevčanom zapravili 18 točk prednosti. Vse skupaj je načelo samozavest v garderobi, a potrebno se bo hitro pobrati, poudarja Bistričan: “Z morebitno zmago bi si odprli na široko vrata do drugega dela EuroCupa. Nekaj je negativne energije po zadnjem porazu, ampak treba se je pobrati. Odigrati moramo veliko boljše, če želimo zmagati.”

Eurocup, 4. kolo, skupina D

Torek, 4. november:
Union Olimpija – Zenit St. Petersburg (18:00)

Sreda, 5. november:
Himki – Szolnok (17:30)
Bešiktaš – VEF Riga (18:45)

Himki 2 1 246 216 30
Union Olimpija 2 1 241 236 5
Bešiktaš 2 1 224 220 4
Zenit St. Petersburg 1 2 264 256 8
Szolnok 1 2 237 251 -14
VEF Riga 1 2 206 239 -33