Union Olimpija po evropsko zmago brez lažje poškodovanega Begića

Rubrika: Eurocup

Košarkarji Uniona Olimpije v torek zgodaj zjutraj potujejo v Debrecen, kjer jih v sredo čaka tekma 3. kola Eurocupa proti Szolnoku. Že dalj odsotnima Jaki Brodniku in Dinu Muriću se je pridružil še Mirza Begić, ki ostaja v slovenski prestolnici, a naj bi bilo njegovo koleno nared že za naslednjo tekmo ABA Lige – v soboto z Metalcem.

Begić je bil najboljši košarkar Zmajev na gostovanju pri Mega Vizuri. foto: abaliga.com
Begić je bil najboljši košarkar Zmajev na gostovanju pri Mega Vizuri. foto: abaliga.com

Ljubljančani so v Sremski Mitrovici z visokim porazom proti domači Mega Vizuri (66:85) nekoliko pokvarili sicer več kot soliden vtis z začetka ABA-ligaške sezone, zato si na evropskem parketu želijo povrniti samozavest in se predvsem vrniti na zmagovalne tirnice. Nasprotnik bo stari znanec iz jadranske druščine – madžarski Szolnok, ki ima – tako kot Zmaji – po dveh kolih polovični izkupiček.

Pipan opozarja na trojke Szolnoka

“V Debrecen odhajamo brez Mirze Begića, ki ima težave s kolenom. Vsi ostali igralci, razen Brodnika in Murića, so zdravi in pripravljeni na tekmo. Cilj je zmagati na gostovanju, a smo prepričani, da nam ne bo lahko. Szolnok je na domačem parketu čvrsta ekipa, ki je dobro popolnjena na vseh položajih. Imamo svoje probleme, popraviti moramo napake iz Sremske Mitrovice, kjer smo prikazali izjemno slabo predstavo. Szolnok je dobra ekipa, ki igra ekipno košarko – po globini in širini. Premagamo jih lahko zgolj z agresivno obrambo, dobrim skokom in koncentracijo skozi celotno srečanje. Zaustaviti moramo njihov odličen met za tri točke in v napadu odigrati z več energije, kot na zadnji tekmi,” je pred potjo na madžarsko dejal vodja stroke pri Ljubljančanih Aleš Pipan.

Eurocup, 3. kolo, skupina D

Sreda, 29. oktober:
Zenit St. Petersburg – VEF Riga (18:00)
Bešiktaš – Himki (19:00)
Szolnok – Union Olimpija (19:00)

Himki 2 0 182 150 +32
Bešiktaš 1 1 158 156 +2
Union Olimpija 1 1 155 156 -1
Szolnok 1 1 157 165 -8
VEF Riga 1 1 136 155 -19
Zenit St. Petersburg 0 2 180 186 -6