Umrl slovenski navijač Marjan, ki je na EuroBasketu z največjo slovensko zastavo pomagal ekipi do zlata!

Rubrika: Reprezentanca
Slovenski šport žaluje. Za posledicami bolezni je umrl Marjan Zupančič iz Valburge. Žal številni niste imeli sreče, privilegija spoznati, srečati tega dobrega človeka iz Valburge. Če niste poznali Marjana, ste pa videli večkrat slovensko zastavo velikanko. Z njo so Marjan in navijači v Istanbulu spodbujali naše zlate košarkarske fante.

Pred dobro uro so sporočili iz KK GD Šenčur, da Marjana ni več. Poklonili so se mu s srčnim zapisom. V imenu vseh pa na tem mestu še en velik HVALA! Marjan, hvala. Naj ti bo lahka slovenska zemlja

Marjanu Zupančiču v spomin:
🇸🇮 Marjan je bil strasten navijač vseh slovenskih športnikov in v kolikor se je dalo, si je največja tekmovanja ogledal tudi v živo. Njegova pot se je začela v Južni Koreji 2002, kamor se je odpravil na nogometno svetovno prvenstvo. Kmalu zatem se je na evropskem prvenstvu v Beogradu začela košarkarska zgodba. Na domačem Eurobasketu 2013 je sprožil izdelavo največje slovenske zastave, ki je na tekmah slovenske reprezentance kazala svoje razkošje in ponudila dodatno energijo slovenskim košarkarjem. Na Eurobasketu 2017, kjer je slovenska reprezentanca osvojila zlato medaljo in posegla po največjem ekipnem športnem uspehu v zgodovini Slovenije, je bila njegova zastava v središču zanimanja in kot poklon slovenskemu športu predmet poželenja vsega sveta. Marjan je nedavno tega dejal: “Vsak šport ima svoje lepote. Pri košarki pa se sam najbolj sprostim. Košarka mi da energijo. Bolj kot jaz dajem, mi energijo dajejo igralci. Ob košarki pozabim na vse težave. Ko sem na tekmi razmišljam le o košarki, o ničemer drugem.” Slovenska velikanka 🇸🇮 je bila Marjanov dar športu in športnikom. Ne le košarki, tudi v Kranjski Gori in Planici je bila velikokrat. Bila pa je tudi na tekmah Gorenjske gradbene družbe Šenčur 😊 Kako ponosna in razkošna je bila, lahko vidite na fotografijah. Marjan je skoval odličen simbol, ki spada tja kamor gredo optimistični in energično veseli podporniki slovenskega športa. Marjan je neštetokrat našel svojo moč in kljub neprijazni bolezni v živo podprl slovenske športnike. Marjan, hvala ti za srčnost in hvala za simbol junaških src slovenskih športnikov. Največja zastava nam je vsem v ponos. Marjan, počivaj v miru 😔 sklenejo v gorenjskem prvoligašu.