Umrl nekdanji Olimpijin velikan, odpovedale so mu ledvice

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Včeraj je v Kolumbiji v mestu Kartagena v 55. letu umrl Alvaro Teheran. Nekdanjemu kolumbijskemu reprezentantu so že pred časom odpovedale ledvice, sinoči pa se je prav zaradi kroničnih težav z ledvicami prehitro poslovil. Bil je trikrat poročen, za njim žalujejo štirje otroci.

V Sloveniji je igral v sezoni 1995/96, ko je nosil dres Olimpije.

Rojen je bil v mestu María la Baja, z bratom je živel na kmetiji babice Vite, rad pa je igral nogomet. Hitro pa se je navdušil nad košarko, tega se spominja tudi Carol Rumie, ki je bila devet let starejša od njega, sicer pa je danes športna novinarka.

“Nekega dne so nas povabili, da igramo proti mladinski ekipi. Tam je bil tudi Álvaro, med igro mi je enkrat, dvakrat blokiral met, ob peti priložnosti me je trener potegnil ven,“ se spominja Carol.

Šolal se je

Alvaro, meril je 216 centimetrov, je šel na študij v ZDA, sprva je bil na baptistični univerzi (med letoma 1987 in 1989), potem še dve leti na univerzi v Houstonu (1989 – 1991). Leta 1995 je prišel v Evropo, sprva špansko Fuenlabrado, potem v Olimpijo.

NBA mu ni bil sojen

Leta 1991 ga je draftirala Philadelphia, v drugem krogu 44. izbor. 1991. bi moral celo debitirati za Phily! Pet tekem je zbral pred začetkom sezone, potem pa tik pred začetkom sezone ostal brez mesta v ekipi. Poizkusil je še dvakrat, v mu tudi v taboru Washingtona in Houstona ni uspelo. Po evropski in ameriški epizodi (igral je tudi v Čilu in Portoriku) se je vrnil domov, kjer je košarko igral do 47. leta.

Alvaro, počivaj v miru!

Foto: https://www.elespectador.com/