U20 začela s porazom

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Slovenska reprezentanca fantov do 20 let je z rezultatom 79:90 žal izgubila uvodno tekmo proti reprezentanci Grčije. Fantje bodo novo priložnost imeli že jutri, ko se bodo ob 12.45 uri pomerili z Litvo.

Košarkarji U20 so na obračunu proti vrstnikom iz Grčije vodili le uvodnih 21 sekund, nato pa so pobudo na igrišču prevzeli danes zelo razigrani Grški košarkarji. Slovenci so po prvi četrtini zaostajali za deset točk (15:25), kar so v prvih dveh minutah druge četrtine uspeli izničiti ter se s trojko Jakoba Strela približali na 27:25. Grki so z delnim izidom 7:0 ponovno ušli in prednost devetih točk zadržali do glavnega odmora.

Slovenski košarkarji so na začetku drugega polčasa zaigrali bolj odločno v napadu ter z agresivno obrambo po celem igrišču skušali ujeti priključek, vendar so Grki na krilih Dimitrisa Moraitisa (17 točk, 9 podaj) ter Georgiusa Kalaitzakisa (21 točk) držali prednost. V zadnji četrtini sta Nejc Klavžar in David Kralj, ki sta skupaj dosegla polovico slovenskih točk, še poskušala vrniti Slovenijo v igro za zmago, a so bili Grki danes enostavno premočni. Kar pet grških košarkarjev je na koncu preseglo mejo desetih točk, boljši pa so bili tudi v vseh ostalih statističnih podatkih.

Pri Sloveniji je bil najučinkovitejši Nejc Klavžar, ki je na koncu dosegel 21 točk, David Kralj jih je prispeval 19 (5 skokov). Fantje bodo novo priložnost imeli jutri, ko se bodo ob 12.45 uri (po slovenskem času) pomerili z reprezentanco Litve.

Prvenstvo v Izraelu se nadaljuje v pospešenem tempu: jutri Slovenija igra proti Litvi,

EP U20, A divizija, prvi del, 1. krog, 13.7.
GRČIJA – Slovenija 90:79
Slovenija:
Strel 6 (3 skoki), Andolšek Heine 2, Škedelj 7 (3 podaje), Klavžar 21 (3 skoki), Jogan, Hirschmann 9, Ličen 8 (4 skoki), Stipaničev 7 (6 skokov), Tovilović, Kralj 19 (5 skokov), Tomažič, Stergar

2. krog, 14.7.
Slovenija – Litva (12.45)

3. krog, 15.7.
Slovenija – Poljska (15.00)

Dejan Jakara, selektor reprezentance fantov U20:
“Tekmo smo slabo odprli, kar je Grkom vlilo dodatno samozavest. Dopustili smo jim, da so igrali njihov način igre, hitro in agresivno, sami pa smo naredili preveč napak pri zaključkih. V drugem polčasu smo jih ujeli, a je bilo to premalo, da bi lahko obrnili rezultat. Jutri igramo proti Litvi, ki je favorit skupine in po današnji analizi tekme pričakujem, da bo naša igra v določenih segmentih boljša