TV SLOVENIJA: Gledalci trepetali med tekmo Slovenija – Litva

Rubrika: Reprezentanca

Televizija Slovenija je na svojem 2. programu v okviru prvega dela svetovnega prvenstva v košarki skupno prenašala dvanajst tekem, od tega pet slovenske reprezentance.

19% gledalcev

Povprečna gledanost vseh dvanajstih tekem prvega dela svetovnega prvenstva v košarki, ki so bile na sporedu na 2. programu Televizije Slovenija, je 5,1 odstotek oziroma 100.300 gledalcev, kar predstavlja 19% odstotni delež gledalcev televizije v času tekem.

Povprečna gledanost vseh petih tekem prvega dela svetovnega prvenstva v košarki, na katerih je igrala slovenska reprezentanca in ki so bile na sporedu na 2. programu Televizije Slovenija, je 8,3 odstotkov oziroma 161.700 gledalcev, kar predstavlja 29-odstotni delež gledalcev televizije v času tekem.

Vrhunec tekma proti Litvi

Najvišja gledanost tega prvenstva do sedaj je bila dosežena na tekmi proti reprezentanci Litve, ko je tekmo povprečno spremljalo 11,1 odstotek oz. 217.200 gledalcev, kar je predstavljalo 31 odstotkov takratnih gledalcev televizije.

Na Televiziji Slovenija vrhunec včerajšnje gledanosti predstavljajo zadnji trenutki tekme med Slovenijo in Litvo, ko je ob 23.16 drugi program Televizije Slovenija spremljalo 15,7 odstotkov oziroma 306.100 prebivalcev Slovenije, starih 4 leta ali več, kar predstavlja 56-odstotni delež takratnih gledalcev televizije.