Tudi s pomočjo Gorana Dragiča mladi Dolenjec do vozička za igranje košarke!

Rubrika: Košarka na vozičkih

Mestna občina Novo mesto je ob 120 letnici rojstva največjega slovenskega olimpionika Novomeščana Leona Štuklja – leto 2018 razglasila za »Štukljevo leto.« V program je predvsem s predstavitvijo športa vključeno tudi Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, ki je v ta namen 12. oktobra 2018 v svojih prostorih pripravilo novinarsko konferenco.
Predsednik društva Jože Okoren je predstavnikom medijev predstavil aktivnosti in delovanje društva, večji poudarek pa namenil vlogi in namenu športa invalidov ter izvajanju športnih aktivnosti na društvu. Ob tej priložnosti je predstavil tudi svojo knjigo »Dvajset nageljnov in voziček,« ki jo je izdal ob svojem jubileju in petdesetletnem aktivnem delu.

Na konferenci sta se predstavila tudi mlada športnika društva – košarkar Robi Bojanec innamiznoteniški igralec Gašper Mlakar, ki si svojo športno pot še utrjuje. Predstavila sta svoji osebni zgodbi in svoje vizije za nadaljnjo življenje. Robi Bojanec je bil ob tej priložnosti tudi uradno prejel košarkarski voziček, denar zanj pa je zbral s pomočjo različnih donatorjev. Med njimi je bil tudi naš NBA-jevec  Goran Dragić, ki je z dvema odmevnima akcijama v času svojega kampa pripomogel, da je Robi hitreje dobil primeren voziček!

Povemo naj, da je Robi eden izmed najobetavnejših mladih košarkarjev na vozičkih in dober zgled vsem mladim paraplegikom.

Novinarske konference se je udeležil tudi Žiga Kobaševič, trener slovenske reprezentance v košarki na vozičkih, v kateri igra tudi Robi Bojanec in Matej Žagar, strokovni sodelavec podjetja Soča Oprema d.o.o., iz Ljubljane, ki je dobavilo košarkarski voziček.