Tudi Dončića šokirala španska obramba: “Pričakovali smo cono, dva ali tri košarkarje na meni, a ne vseh 40 minut!”

Rubrika: Reprezentanca

Po koncu rednega dela olimpijskega turnirja je prijeten pogled na vrh skupin, kjer kraljuje Slovenija, ki je redni del končala brez poraza! Piko na i so dodali nocoj z zmago proti aktualnemu svetovnemu prvaku Španiji!

Aleksander Sekulić, selektor Slovenije:
“Nora tekma. Res sem užival. Ponosen sem na predstavo naše ekipe proti svetovnim prvakom, velikemu trenerju in košarkarjem, ki smo jih prisilili, da so 40 minut igrali cono. Mislim, da so to prvi svetovni prvaki, ki so 40 minut igrali cono in to proti Sloveniji. Na to smo lahko ponosni.”

Luka Dončić, košarkar Slovenije:
“Pričakovali smo cono, dva ali tri košarkarje na meni, a ne vseh 40 minut. Iskal sem proste soigralce, ki so imeli prosti met in to nam je uspevalo. Žal smo veliko metov zgrešili, a na koncu smo zmagali. To je vse, kar tukaj šteje. Tudi v nadaljevanju moramo ostati zbrani, vem pa, da smo pripravljeni na vsakega tekmeca.”

Jaka Blažić, košarkar Slovenije:
“Nismo igrali najboljše tekme. V napadu smo imeli zelo veliko odprtih metov, ki pa jih nismo realizirali in to se je pokazalo na našem ritmu. Vesel pa sem, da smo v končnici pokazali takšen karakter in v tako težki končnici zmagali. Letos še nismo imeli prilike igrati take tekme. In tako odigrati proti svetovnim prvakom je pohvale vredno ter pomembno za samozavest.”

Žiga Dimec, košarkar Slovenije:
“Takšne obrambe s strani Špancev nismo pričakovali. Mislim pa, da smo se dobro znašli in dokazali, da smo ostali dovolj kakovostni in da lahko zmagamo tudi, če nam odrežejo Luko Dončića. Pomembno je, da bomo v četrtfinalu dobili lažjega nasprotnika, vsaj na papirju, saj tukaj lahkih nasprotnikov ni.”