Tržnica NBA odpira vrata, Harden že zahteval menjavo

Rubrika: Liga NBA

Danes se odpira prestopni rok igralcev med klubi NBA – kot so čez vikend sporočili z vodstva lige, danes uradno nastopi čas, ko lahko klubi menjajo igralce z veljavnimi pogodbami. V sredo je na sporedu NBA draft, v petek pa lahko klubi začnejo podpisovati tudi pogodbe s prostimi igralci.

 

Čaka nas torej z akcijo nabit teden onkraj luže, saj se lige NBA pospešeno pripravlja na začetek sezone 22. decembra.

Letošnji prestopni rok vsaj na papirju ne vsebuje tako velikih imen prostih igralcev, kot pretekla leta, vseeno pa se v zadnjih sezonah v ligi NBA uveljavlja trend, da se prehodi med ekipami lahko zgodijo navkljub veljavnim (in še kako bogatim) pogodbam z igralci.

Tako se že napoveduje prvi mega prestop, saj naj bi si James Harden želel zamenjati sredino in se pridružiti bivšemu soigralcu Kevinu Durantu v Brooklyn.

 

Dejavni so bili tudi že aktualni prvaki, ki bodo Dannyja Greena in izbor ob koncu letošnjega nabora poslali v Oklahomo v zameno za nemškega organizatorja igre Dennisa Schroderja.

Od slovenskih igralcev bo prost Goran Dragić, za katerega poznavalci v ZDA napovedujejo, čeprav je prost igralec, da bo kariero po vsej verjetnosti nadaljeval v dresu Miami Heat.