Trojni dvojček Dončića in tretja zaporedna zmaga Dallasa

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Dallas je slavil še tretjič zapored, tokrat doma proti Atlanti, ki je imela zadnji napad za zmago, sodniki pa najprej niso piskali po prepričanju igralcev Atlante prekrška pri postavljanju blokade Trae Younga, ki je padel po tleh, žoga je nato prišla do Gallinarija, ki je zgrešil odločilni met.

Dallas je v zadnji četrtini nadoknadil 10 točk zaostanka, Hardaway in Brunson sta v tem odbodju skupaj dosegla 24 točk.

Luka Dončić je ponovno pirkazal raznovrstno predstavo, še dvanajstič zapored je presegel mejo 25 točk (do izenačitve klubskega rekorda mu manjka še ena tekma), z 28 točkami, 10 podajami in skoki pa je dosegel že svojega sedmega trojnega dvojčka v sezoni, največ v ligi.

V zadnjih dneh se je veliko govorilo tudi o tem, da se je lastnik Dallasa Mark Cuban odločil, da na domačih tekmah pred začetkom ne predvajajo več ameriške himne. Po odloku lige NBA, da je le-ta obvezna, so jo na današnji tekmi zaigrali prvič v sezoni.

 

V petek čaka Dallas nova domača tekma,prvič v sezoni se bodo Luka in soigralci pomerili z New Orleansom – načrtovana januarska tekma je bila namreč zaradi varnostnih protokolov covida prestavljena.

Predstavo večera je prikazal Giannis, toda Milwaukee je proti Phoenixu na gostovanju izgubil v tesni končnici, potem ko Middleton po odlično nastavljeni pasti Crowderja v obrambi nad Giannisom ni mogel spraviti žoge do Grka, nato pa je bil ob zvoku sirene Grk nenatančen še z metom z vrha rakete.  Giannis je dosegel 47 točk in 11 skokov, za Phoenix, ki je dosegel že četrto zaporedno zmago, je Devin Booker dosegel 30 točk, Chris Paul dve točki manj.

 

LeBron James je s trojko za podaljšek poskrbel za nadaljevanje niza šestih zmag prvakov, ki so še tretjič zapored igrali podaljške. Dosegel je 25 točk, 6 skokov in 7 asistenc, v odločilnih trenutkih je bil izza črte za tri točke natančen Wesley Mathews (skupaj zadel tri trojke). Al Horford je za Oklahomo dosegel 25 točk.

 

Niz treh porazov pa so prekinili igralci Brooklyna, ki še vedno igrajo brez Duranta (varnostni protokol omejevanja stikov s potencialno okuženimi). Za zmago proti Indiani je Kyrie Irving dosegel 35 točk, zadel je vseh 17 prostih metov, 10 jih je dodal še Harden.

 

Liga NBA, 10.2.

Toronto – Washington 137:115

Atlanta – Dallas 117:118

Indiana – Brooklyn 94:104

Charlotte – Memphis 114:130

LA Clippers – Minnesota 119:112

New Orleans – Chicago 116:129

Cleveland – Denver 95:133

Minnesota – Phoenix

Oklahoma – LA Lakers