Trojke in kondicija krive, da je Ilirija parirala Olimpiji

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Tekmovanje v boju za prvaka v DP se je prevesilo v drugo polovico. V soboto so bili na sporedu trije obračuni osmega kola Lige Nova KBM za prvaka. Sixt Primorska je ugnala vodilno Krko, Šentjur je po trojki Popadića premagal Helios, Rogaška je bila po podaljšku boljša od Šenčurja GGD. Petrol Olimpija je v drugem polčasu strla odpor mestnih tekmecev.

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 8. KOLO:
ILIRIJA : PETROL OLIMPIJA 66:89 (28:26, 15:16, 14:22, 9:25)
Modrić 15, Šiško (5 asistenc) in Vončina po 10; Hrovat 19 (8 skokov, 8 asistenc), Oliver 17, Badžim 11 (6 skokov, 5 asistenc).

Na mestnem obračunu sta obe ekipi iskali priložnost za izboljšanje vtisa po prejšnjem kolu, ko so Ilirijani klonili proti Helios Suns, Olimpija pa proti Šenčurju. Na koncu so bili bolj zadovoljni igralci gostujoče ekipe v dvorani Tivoli, saj je Ilirija ostala brez tretje zmage v tem delu tekmovanja, Olimpija je po dobri končnici dosegla šesto, obenem pa je razmerje zmag in porazov na medsebojnih tekmah v sezoni popravila na 3:1.

Ilirija se je favoritom dobro upirala ves prvi polčas in še del drugega. A ne le branila, domači so bili v prvih 20 minutah v vodstvu, v 15. celo pri +10 (41:31). Toda nadaljevanje je bilo po željah košarkarjev Olimpije.

V 26. minuti je bil izid zadnjič izenačen (52:52), potem pa so na sceno stopili gostje. V tem delu igre so z delnim izidom 12:5 že postavili temelje za zmago, potrdili pa so jo v zadnjem delu tekme. Ilirijo so pustili pri le devetih točkah, sami so jih dosegli 25 in prav ob koncu s košem Bojana Radulovića tudi postavili največjo razliko na tekmi, +23.

Gregor Hrovat z 19 in Devin Oliver s 17 točkami sta bila najbolj razpoložena pri zmagovalcih, vlogo najboljšega strelca domače ekipe pa je tokrat Žanu Marku Šišku (10 točk, toliko kot Luka Vončina) prevzel Stipe Modrić s 15 točkami.

V naslednjem kolu bo Ilirija 18. aprila gostovala pri Rogaški, isti dan bo Petrol Olimpija gostila Šentjur.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Saša Dončić, trener Ilirije:
Zaslužena zmaga Olimpije, kateri smo uspešno parirali dokler smo imeli moči. Pozna se nam, da se nekaj igralcev vrača po poškodbah, zato so nam v zadnji četrtini pošle moči. Zelo sem vesel, da smo na parketu spremljali pošteno in borbeno tekmo. Veseli me tudi povratek Šiška in Mladenovskega. Svojo priložnost bomo iskali na naslednjih tekmah.

Zoran Martić, trener Petrola Olimpije:
Tudi po naši zaslugi je Ilirija v prvem polčasu izjemno zadevala iz črte za tri točke. Na takšen način so bili ves čas v prednosti in igrali v svojem ritmu. V drugem polčasu smo popravili obrambo in košarkarje Ilirije prisilili v nekaj napak. Uspeli smo prevzeti kontrolo nad tekmo in prišli do zaslužene zmage.”