Trio Perry, Blažič in Mathiang garant, da bo Olimpija atraktivna

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Cedevita Olimpija trenira še slab teden.  Športni direktor Sani Bečirović in glavni trener Jurica Golemac sta povedala, da je ekipa dokončno formirana, nekaj manevrskega prostora je še puščenega v primeru, da bi na kateri poziciji zaznali pomanjkljivost. 

Ekipo Cedevite Olimpije so okrepili Slovenci Alen  Hodžič, Dan Duščak, Žiga Dimec, Hrvat Roko Leni Ukić, Američana Kendrick Perry in Rion Brown, ter Sudanec Mangok Mathiang. Poleg omenjenih pa so v ekipi Zmajev ostali kapetan Jaka Blažič, Edo Murič, Michael Hopkins, Rok Radovič in Ivan Marinković.

“Pripeljali smo igralce, ki s svojimi karakteristikami ustrezajo načinu igre h kateremu bomo težili. Kadrovali smo na način, da imamo kombinacijo fizične moči in izkušenj, saj dandanes brez kombinacije obeh težko dosežeš željen rezultat,” je trene Golemac za Kosarka.si povedal, kakšne Olimpije si želi.

S tem vprašanjem smo imeli v mislih predvsem tri igralce, od katerih bo odvisno precej tega, kako bo Olimpija izgledala na parketu.

Kendrick Perry (183 cm, 1992) je prvi od omenjene trojice. Kendrick sodi med nižje košarkarje, a velja za izjemno eksplozivnega in hitrega igralca, ki je agresiven v obrambi. V napadu je izjemno prodoren. Ima dober met za tri točke in zna razigrati ekipo.

Jaka Blažič (196 cm, 1990) je dres Cedevite Olimpije nosil že v lanski sezoni. Skozi sezono je pokazal, da je bil najboljši posameznik Zmajev. Krasijo ga odlične atletske predispozicije. Je izjemen delavec, ki pusti ogromno energije na igrišču. Nedvomno bo v napadu podaljšana roka Perryja.

Zadnji od omenjene trojice pa je sudanski orjak Mangok Mathiang (208 cm, 1992), ki je v Ljubljano prišel iz turškega Bahcesehirja. Velja za izjemno močnega, čvrstega in hitrega igralca. V napadu je dober v igri “pick and roll”, dobro igra s hrbtom proti nasprotniku, večkrat pa je pokazal, da zna odigrati tudi z vrha trojke. V obrambi ga krasi agresivnost in predvsem odličen občutek za blokado.

Nedvomno bo veliko odvisnega od omenjene trojice, a nedvomno bodo tudi ostali morali dati svoje, saj bo samo povezanost ekipe prinesla željene rezultate.